Follow us

Πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ | Ο ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ μπλεγμένος σε σκάνδαλο

Το παλάτι του Μπάκινγχαμ για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο των tabloids.

Βασίλισσα Ελισάβετ Splash News/Ideal Image

Η τεταμένη σχέση των αδελφών Windsor, η συνέντευξη των Sussexes στην Oprah Winfrey και η εμπλοκή του πρίγκιπα Andrew στην υπόθεση με τον Jeffrey Epstein δεν ήταν, απ'ό,τι φαίνεται, αρκετά για τη βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκινγχαμ, με ένα νέο σκάνδαλο να βγαίνει στο φως της δημοσιότητας.

Ο 78χρονος ξάδερφος της Βασίλισσας, ο Μιχαήλ του Κεντ, βρέθηκε στο στόχαστρο των tabloid καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα των Sunday Times, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το στάτους του παλατιού και τη θέση του στη βασιλική οικογένεια προκειμένου να δώσει πρόσβαση σε μια εταιρεία προς τη Ρωσία με αντάλλαγμα κάποιες χιλιάδες λίρες για τις υπηρεσίες του.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Μιχαήλ που έχει άριστες σχέσεις με το ρωσικό κράτος, μάλιστα έχει λάβει από το Κρεμλίνο το βραβείο "Τάγμα της Φιλίας", λόγω των δεσμών της οικογένειάς του (η γιαγιά του είχε καταγωγή από τη Ρωσία), διαβεβαίωσε κάποιους μυστικούς πράκτορες που υποδύονταν τους επενδυτές από τη Νότια Κορέα με την πρόφαση ότι ήθελαν να διευρύνουν τις επαφές τους στη Ρωσία, ότι θα μπορούσε να εγγυηθεί για εκείνους στην κυβέρνηση του Πούτιν, χρησιμοποιώντας τη σχέση που προαναφέρθηκε με αντάλλαγμα τις 10.000 λίρες την ημέρα για τις υπηρεσίες του. Επιπροσθέτως, τους είπε πως θα έδινε τη "βασιλική του έγκριση" σε καταγεγραμμένο λόγο του για 200.000, όπως και ότι θα ήταν χαρούμενος να χρησιμοποιήσει ως φόντο το σπίτι του στο Παλάτι του Κένσινγκτον.

Επίσης, ο συνέταιρός του και φίλος, Marquess of Reading, ανέφερε τον Μιχαήλ ως τον ανεπίσημο πρέσβη της Ρωσίας, στη συνάντηση με τους υποτιθέμενους επενδυτές, πράγμα που εκπρόσωπος του πρίγκιπα αρνήθηκε. Μάλιστα, πρόσθεσε στο Zoom meeting που είχαν πως η σχέση του Πούτιν με τον πρίγκιπα Μιχαήλ σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές τους υποθέσεις είναι άγνωστη προς το ευρύ κοινό και έτσι πρέπει να παραμείνει. Και πάλι το Γραφείο Τύπου του πρίγκιπα αρνήθηκε την οποιαδήποτε ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο ανδρών, καθώς ο Μιχαήλ του Κεντ δεν έχει επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας τα τελευταία 18 χρόνια. Εν τέλει, ο φίλος του πρίγκιπα αναθεώρησε τα λεγόμενά του, ζητώντας συγγνώμη για τις υποσχέσεις που έδωσε.

Σε εκδήλωση στο Λονδίνο, όταν το προεδρικό ζευγάρι της Ρωσίας είχε επισκεφθεί την Αγγλία. Η πριγκίπισσα και ο πρίγκιπας του Κεντ βρίσκονται στα άκρα της φωτογραφίας.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, σάλος προκλήθηκε στα μέσα της Βρετανίας, βάζοντας στο μικροσκόπιο τη σχέση των δύο χωρών.

Αν και ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ και η σύζυγός του, δεν είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, έχουν εκπροσωπήσει πολλές φορές τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο παρελθόν και έχουν παραβρεθεί σε πολλές εκδηλώσεις στο Παλάτι του Μπάκιγνχαμ και σε βασιλικούς γάμους. Μάλιστα, λέγεται πως το ζευγάρι, πριν τον κορονοϊό είχε δώσει το παρών σε 200 εκδηλώσεις μέσα στον χρόνο. Όσο για τη διαμονή τους στο Παλάτι του Κένσινγκτον, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα του Κεντ πληρώνουν κανονικά ενοίκιο και φόρους για να μένουν εκεί.

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Εξωτερική φωτογραφία: Splash News/Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ