Follow us

Πρίγκιπας Harry | "Η ζωή στο Παλάτι είναι σαν να βρίσκεσαι σε ζωολογικό κήπο"

Ο δούκας του Sussex έδωσε μια νέα συνέντευξη για το πώς μεγάλωσε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Prince Harry Splash News/Ideal Image

Μια νέα συνέντευξη έδωσε ο πρίγκιπας Harry για τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο αλλά και τη ζωή του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, με αφορμή τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του για τη ψυχική υγεία με την Oprah Winfrey, με τίτλο 'The Me You Can't See'.

Μιλώντας στο podcast του Dax Shepard 'Armchair', ο δούκας του Sussex αποκάλυψε ότι ο πατέρας του πρίγκιπας Κάρολος του μεταβίβασε ένα "κύκλο πόνου και ταλαιπωρίας” που τον έκανε να αποφασίσει να φύγει από την Αγγλία μαζί με την Meghan Markle και τον γιο τους Archie.

"Υπάρχει γενετικός πόνος και ταλαιπωρία που μεταβιβάζεται όπως και να έχει” είπε ο Harry αποκαλύπτοντας ότι ήθελε να αποχωρήσει από τη ζωή του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας από τότε που ήταν 20 ετών μετά από όσα συνέβησαν στην μητέρα του.


"Σαν γονείς πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προσπαθήσουμε να πούμε 'ξέρεις κάτι; Αυτό συνέβη σε μένα. Θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω ότι αυτό δεν θα συμβεί σε σένα” εξήγησε για την απόφασή του τονίζοντας ότι άρχισε να συνειδητοποιεί για αυτόν τον "κύκλο πόνου” όταν κατάλαβε ότι του φέρονταν σαν παιδί με τον ίδιο τρόπο που πιθανόν φέρονταν και στον πατέρα του όταν ήταν μικρός οι γονείς του, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

"Ποτέ δεν το είδα, ποτέ δεν ήξερα για αυτό και ξαφνικά άρχισα να κολλάω τα κομμάτια μεταξύ τους και είπε 'εντάξει, εδώ πήγε σχολείο κι έγινε αυτό. Ξέρω αυτό για τη ζωή του και ξέρω επίσης ότι συνδέεται με τους γονείς του οπότε αυτό σημαίνει ότι μου φέρθηκε με τον ίδιο τρόπο που του φέρθηκαν, οπότε πώς μπορώ να το αλλάξω αυτό για τα παιδιά μου;” είπε χαρακτηριστικά.”Κι εδώ είμαι, μετακόμισα με την οικογένεια μου στην Αμερική, δεν ήταν αυτό το αρχικό σχέδιο αλλά μερικές φορές πρέπει να παίρνεις αποφάσεις και να βάζεις πρώτη την οικογένειά σου και την ψυχική σου υγεία”.

Ο δούκας του Sussex χαρακτήρισε μάλιστα τη ζωή του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας σαν "μια μίξη του The Truman Show και του να βρίσκεσαι σε ζωολογικό κήπο” εξηγώντας πόσο τον βοήθησε η ψυχοθεραπεία: "Είναι η δουλειά σωστά; Χαμογέλασε και άντεξέ το. Ήμουν στα 20 και σκεφτόμουν ότι δεν θέλω αυτή τη δουλειά. Δεν θέλω να είμαι εδώ. Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Κοίτα τι έκανε στη μαμά μου, πως θα μπορέσω ποτέ να ηρεμήσω, να αποκτήσω σύζυγο και οικογένεια όταν ξέρω ότι αυτό θα συμβεί ξανά; Έχω κοιτάξει πίσω από την κουρτίνα, έχω δει αυτό το μοντέλο δουλειάς και πως όλο αυτό λειτουργεί και δεν θέλω να είμαι μέρος του”.

Ο Harry αποκάλυψε ότι μετά από μια συζήτησή του με την Meghan αποφάσισε να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία: "Όταν ξεκίνησα θεραπεία ήταν σαν να έσκασε η φούσκα και σκέφτηκα 'είσαι σε μια προνομιούχα θέση, σταμάτα να σκέφτεσαι σαν να ήθελες κάτι διαφορετικό, κάνε τη διαφορά γιατί μπορείς να ξεφύγεις. Πώς θα το κάνεις αυτό, πώς θα κάνεις τη μαμά σου περήφανη; Πώς θα χρησιμοποιήσεις αυτό το βήμα για να κάνεις τη διαφορά και να δώσεις στους ανθρώπους την αυτοπεποίθηση να αλλάξουν τις ζωές τους;'Κοιτώντας πίσω συνειδητοποίησα ότι βοηθώντας άλλους ανθρώπους με βοήθησε κι εμένα”.

Ο δούκας του Sussex είπε, βέβαια, ότι παρά το γεγονός ότι έφυγε από την Αγγλία για να αποφύγει τα media όταν ήρθε στο Λος Άντζελες συνειδητοποίησε ότι κι εκεί τον κυνηγούσαν οι φωτογράφοι: "Τα ελικόπτερα, τα drones, οι παπαράτσι να κόβουν τους φράχτες, ήταν τρέλα. Κι η απάντηση ήταν ΄τι περίμενες αφού μένει στο L.A.'. Δεν θέλαμε να μείνουμε στο Λος Άντζελες, ήταν ένα μεταβατικό στάδιο πριν βρούμε σπίτι. Αλλά πόσο λυπηρό, αν μένεις στο Λος Άντζελες και είσαι γνωστός πρέπει απλά να το αποδεχτείς; Δεν ενδιαφέρει το κοινό αν πας βόλτα τα παιδιά σου στην παραλία. Αυτό δεν είναι είδηση”. Πλέον, βέβαια, παραδέχτηκε ότι μπορεί "να σηκώσω το κεφάλι μου. Οι ώμοι μου έχουν πέσει, κι εκείνης το ίδιο, μπορείς να περπατάς και να νιώθεις λίγο περισσότερο ελεύθερος. Μπορώ να κάνω ποδήλατο με τον Archie, δεν θα είχα ποτέ αυτή την ευκαιρία”.

Πηγή: HarpersBazaar.gr

Φωτο: Splash News/Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ