Συγκλονίζει η δημοσιογράφος Δάφνη Καραβοκύρη | Η μάχη της με την ανορεξία

"Έχασα τα μαλλιά μου, μου κόπηκε η περίοδος, το δέρμα μου έγινε πιο λεπτό από το χαρτί".

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥ
NDP

Στην εκπομπή "Μεσάνυχτα" και την Ελεονώρα Μελέτη μίλησε η Δάφνη Καραβοκύρη. Η γνωστή δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη μάχη που έδωσε στο παρελθόν με τη νευρογενή ανορεξία, αποκαλύπτοντας πόσο την βοήθησε η ψυχοθεραπεία να το ξεπεράσει.

"Η νευρογενής ανορεξία δεν είναι κάτι που ξεκινάει μόνο του. Όταν είσαι παιδάκι, έχεις διάφορα πράγματα που σε προβληματίζουν. Το κάθε παιδί βλέπει διάφορα στο σπίτι του και σίγουρα τα προσλαμβάνει διαφορετικά. Είχαμε κι εμείς τα προβλήματά μας στο σπίτι, όπως σε κάθε σπίτι υπάρχουν προβλήματα. Βλέποντάς το τώρα, συνειδητοποιώ πως ήθελα να φωνάξω, αλλά δεν είχα φωνή για να με προσέξουν, να πω "παιδιά είμαι και εγώ εδώ"

Στα 15 μου ξεκίνησα επίσημα να ζω με τον πατέρα μου. Δεν ήταν εύκολο, δεν εξελίχθηκε άσχημα. Αν με ρωτάς όμως πώς ξεκίνησε πραγματικά η νευρογενής ανορεξία... Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας. Όταν είσαι παιδί, και πόσο μάλλον όταν είσαι κορίτσι με ευαισθησίες και βλέπεις τα μοντέλα στο σπίτι σου, θέλεις να τους μοιάσεις.

Δεν ξέρεις πώς. (...) Με τι μπορώ να ταυτιστώ άμεσα; Με το σώμα. Ποια έκπτωση μπορώ εγώ να κάνω; Να μην τρώω. Στην αρχή λες "να χάσω 2 κιλάκια”. Ήμουν ένα νόστιμο, αφράτο, υγιές κορίτσι που αρμόζει στην ηλικία των 14 ετών και σε κάθε ηλικία. Αλλά όταν είσαι νέος πρέπει να σφύζεις από ζωή. Οπότε εγώ ήμουν ένα παιδί, που έσφυζε από ζωή και αποφάσισα να πιω αυτή τη ζωή με το καλαμάκι, στην κυριολεξία. Να γίνω κάτι αποστεωμένο, ένα φάντασμα του εαυτού μου, που εκείνη την στιγμή φυσικά και δεν το καταλάβαινα.

Στην αρχή έχασα δυο κιλάκια και είχα καλά σχόλια… Έχασα τα μαλλιά μου, μου κόπηκε η περίοδος, το δέρμα μου έγινε πιο λεπτό από το χαρτί, αϋπνία… Γιατί να έχω φωτογραφίες από εκείνη την περίοδο και να θέλω να δείξω κάτι για το οποίο δεν ήμουν ποτέ καλά; Γιατί να φωτογραφίσεις κάτι που σου φαίνεται μονίμως λάθος; Δεν ήθελα να έχω φωτογραφίες γιατί με έβλεπα πάντα παραμορφωμένη."