Follow us

Πρίγκιπας Harry – Meghan Markle | Ποιος είναι ο τίτλος που θα έχει η κόρη τους;

Θα αποκαλείται πριγκίπισσα η μικρή Lili Diana;

Meghan & Harry Splash News/Ideal Image

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry έφεραν στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, την κόρη τους Lili Diana. Το όνομά της μπορεί να τιμά τόσο την βασίλισσα Ελισάβετ όσο και την πριγκίπισσα Diana, όμως φαίνεται ότι μόνο το όνομά της θα θυμίζει την βασιλική καταγωγή της.

Η Lili δεν θα πάρει κανένα τίτλο, δεν θα αποκαλείται "πριγκίπισσα" όπως η ξαδέλφη της η Charlotte, αλλά ούτε η Αυτού Μεγαλειότης και ο λόγος δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι γονείς της αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Όπως και ο αδελφός της Archie, έτσι κι η μικρή Lili δεν θα έχει βασιλικό τίτλο γιατί εξαιτίας ενός κανόνα 100 ετών, είναι πολύ μακριά στη διαδοχή του θρόνου για να τους επιτραπεί να έχουν τίτλο. Ο μόνος που μπορεί να τους δώσει τίτλο, είναι ο πρίγκιπας Κάρολος. Όταν η βασίλισσα πεθάνει ή αποχωρήσει από τον θρόνο και ο Κάρολος στεφθεί βασιλιάς, θα μπορεί αν το θέλει να δώσει στα εγγόνια του Archie και Lili τίτλους, δεδομένου ότι θα είναι πιο κοντά στη διαδοχή του θρόνου.


Ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' είχε πρωτοπαρουσιάσει τον νόμο το 1917 ώστε μόνο ο βασιλιάς ή η βασίλισσα να μπορούν να δώσουν τίτλους στα παιδιά των μελών της βασιλικής οικογένειας που έχουν άμεση σειρά διαδοχής στον θρόνο. Όταν γεννήθηκαν τα παιδιά της Kate και του William, η βασίλισσα χρησιμοποίησε την 'επιστολή αναγνώρισης δικαιωμάτων' ώστε να μπορέσει να δώσει μια εντολή χωρίς να χρειάζεται η συγκατάθεση του κοινοβουλίου και έδωσε τίτλους στα τρία δισέγγονά της. Αντίθετα, όταν γεννήθηκε ο Archie δεν έκανε το ίδιο και αναμένεται να μην το κάνει ούτε για τη Lili.


Μάλιστα, αυτή η απόφαση της βασίλισσας και το γεγονός ότι δεν θα είχαν και προστασία από το Παλάτι αφού τα παιδιά τους δεν θα είχαν τίτλους, ήταν ένας από τους λόγους που το ζευγάρι αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αγγλία.

Φωτο: Splash News/Ideal Image

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ