Follow us

Σοφία Μπεκατώρου | Ενώνει τις δυνάμεις της με τη Ζέτα Δούκα για το #metoo

"Οφείλουμε να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας".

MissBloom TEAM
Σοφία Μπεκατώρου NDP

Έχουν πια περάσει έξι σχεδόν μήνες από την ημέρα που η Σοφία Μπεκατώρου συγκλόνισε το πανελλήνιο με την αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία στον χώρο του αθλητισμού. Πυροδοτώντας σειρά πολλών ακόμη αποκαλύψεων σχετικά με κακοποιητικές (λεκτικές, ψυχολογικές και σεξουαλικές) συμπεριφορές σε πολλούς άλλους χώρους και επαγγέλματα, υπήρξε αυτή που ξεκίνησε στην Ελλάδα το κίνημα #metoo.

Στο αρχείο οι καταγγελίες της Σ. Μπεκατώρου για βιασμό | Έχει παραγραφεί το αδίκημα

Την σκυτάλη πήρε η Ζέτα Δούκα μιλώντας για τη δική της εμπειρία στον χώρο του θεάτρου, ενώ ακολούθησαν πολλές ακόμη μαρτυρίες από άντρες και γυναίκες που έκαναν τη δική τους κατάθεση ψυχής.

Τώρα λοιπόν οι δύο γενναίες γυναίκες αποφάσισαν να ενώσουν τη φωνή τους διεκδικώντας την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, ώστε να διασφαλίσουν τη διαφύλαξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Σοφία Μπεκατώρου έγραψε:

"Το κίνημα #metoo εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα, γιατί η κοινωνία έκρυβε μια μεγάλη πληγή μέσα της. Άνθρωποι στα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, άρχισαν να σπάνε τη σιωπή και να μιλούν, παίρνοντας κουράγιο να αντισταθούν σε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας και άσκησης βίας. Αποδείχθηκε ότι πλέον η κοινωνία μας χρειάζεται εκσυγχρονισμένους νόμους, που να διαφυλάττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρμονική συνύπαρξη όλων μας.

Το ΟΧΙ - η μη συναίνεση- πρέπει να εισακούγεται και να μη χωράει αμφισβήτηση η αλήθεια του! Ο ομαδικός βιασμός είναι η μέγιστη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Τα θύματα πρέπει να προφυλάσσονται και να μπορούν να καταθέτουν με αξιοπρέπεια.

Τα ανήλικα θύματα επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται με την μέγιστη προσοχή και να αποφεύγεται η επανάληψη του τραύματός τους από τις αλλεπάλληλες καταθέσεις. Κάθε μορφή βίας πρέπει να αποδοκιμάζεται από το νόμο διότι η παραγραφή κακουργημάτων της γενετήσιας αξιοπρέπειας σβήνει μόνο στα χαρτιά και όχι στην ψυχή μας.

Κάθε αλλαγή νόμου που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τα προβλήματα της εποχής, ποσω μάλλον μετά από ο,τι έχει συμβεί και ομολογηθεί τον τελευταίο καιρό, μας σπρώχνει σε ένα τέλμα στο οποίο γρήγορα θα βουλιάξουμε.

Τώρα είναι η στιγμή που οφείλουμε να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που μας πηγαίνουν μπροστά και όχι πίσω ως κοινωνία, ως πολίτες , ως ανθρώπους!

Σοφία Μπεκατώρου και Ζέτα Δούκα".

Το βίντεο που δημοσίευσε

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ