Follow us

Μαίρη Συνατσάκη | "Επιλέγουν για άλλη μια φορά να στοχοποιήσουν την ευθύνη της γυναίκας"

"Θα μιλήσουν μόνο άντρες γυναικολόγοι, θα μιλήσουν ιερείς, παπάδες. Καμία γυναίκα, πουθενά".

Μαίρη Συνατσάκη NDP

Τη δική της άποψη εξέφρασε μέσω των Instagram stories της η Μαίρη Συνατσάκη, αναφορικά με το Συνέδριο Γονιμότητας το οποίο τελικά λόγω του σάλου που προκάλεσε το σεξιστικό-αναχρονιστικό spot, ακυρώθηκε. Εκφράζοντας την αντίθεσή της με το μήνυμα του εν λόγω spot, το οποίο φροντίζει να αναπαράγει στερεοτυπικές και πατριαρχικές απόψεις σχετικά με τις γυναίκες, τη μητρότητα και τη γονιμότητα, μίλησε για έλλειψη ενσυναίσθησης και συμπόνοιας.

Συγκεκριμένα, η 36χρονη παρουσιάστρια είπε

"Προτιμώ να μιλάω για τρίχες τώρα σε αυτή τη φάση γιατί έχω γίνει μουρλή με αυτό το πρώτο συνέδριο γονιμότητας που θα οργανωθεί, που θα μιλήσουν μόνο άντρες γυναικολόγοι, που είναι σαν να κατηγορούν τις γυναίκες για τις επιλογές τους οι οποίες τις οδήγησαν στην υπογονιμότητα. Θα μιλήσουν ιερείς, παπάδες.

Καμία γυναίκα, πουθενά. Και ένα ηλίθιο σποτ που γεμίζει ενοχές. Και αυτό που με εξοργίζει περισσότερο από όλα είναι ότι παίρνει ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα που πονάει και άπειρο κόσμο και ενώ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι καλό παίρνοντας από αυτό και να ενημερώσουν σωστά, επιλέγουν να βγάλουν αυτή την αθλιότητα, που δεν έχει ρανίδα ενσυναίσθησης, δεν έχει την παραμικρή συμπόνοια, φτιάχτηκε από ανθρώπους που μάλλον δεν είχαν ποτέ στο περιβάλλον τους έναν άντρα, μια γυναίκα, ένα ζευγάρι που να προσπαθεί να κάνει παιδί και να μην μπορεί.

Και επιλέγουν για άλλη μια φορά να στοχοποιήσουν την ευθύνη της γυναίκας σε αυτό. Λες και δεν έχουν περάσει δεκαετίες που η γυναίκα προσπαθεί να βγάλει από πάνω της έννοιες όπως "στέρφα" που λέγανε στα χωριά. Είμαστε στα χωριά το 1960.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ