Η συναυλία για τα 30 χρόνια του Μεγάρου Μουσικής στο Ηρώδειο με λαμπερούς καλεσμένους

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και άλλοι επίτιμοι καλεσμένοι έδωσαν το "παρών".

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Με αφορμή τα 30 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 14 Ιουνίου, μία μαγική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο της έναρξης του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, υπό τη διεύθυνση του "μάγου του πόντιουμ" μαέστρου Ζούμπιν Μέτα και την ορχήστρα του Φλωρεντινού Μουσικού Μαΐου, που εντυπωσίασε το κοινό που είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε το "παρών" όπως και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αλλά και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους που είχαν τη χαρά να απολαύσουν τη Δεύτερη συμφωνία του Μπραμς, με τον βιολονίστα Πίνχας Ζούκερμαν να είναι ο σολίστ στο μοναδικό Κοντσέρτο για βιολί του Γερμανού μουσουργού.

Ο Πίνχας Ζούκερμαν επί το έργον

Πλήθος κόσμου εθεάθη να απολαμβάνει τη συναυλία, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού, παρά την ψιλή βροχή που έδειξε να μην αγχώνει κανέναν επισκέπτη, από τη στιγμή που οι περισσότεροι είχαν προνοήσει να φέρουν μαζί τους μία ομπρέλα.

Οι λαμπεροί καλεσμένοι

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του Άννα Μαρία, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Ειρήνη.
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον σύντροφό της, Παύλο Κοτσώνη, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο μαέστρος Ζούμπιν Μέτα και η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου.
Η Λένα Αρώνη με την κόρη της.
Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ζούμπιν Μέτα, ο μάγος του πόντιουμ

H λέξη "φαινόμενο" ταιριάζει απόλυτα στον Ζούμπιν Μέτα. "Δεν υπάρχει πιο αντιπροσωπευτικός όρος για να περιγράψουμε το επίπεδο της τέχνης του". Την παραπάνω άποψη της διεθνούς κριτικής έχουν δείξει να συμμερίζονται πλήρως οι έλληνες θεατές, κάθε φορά που ο πολυβραβευμένος μαέστρος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Ο μάγος του πόντιουμ έχει τη μακροβιότερη και λαμπερότερη καριέρα: στην 50χρονη πορεία του στις μουσικές σκηνές έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.000 συναυλίες και στις πέντε ηπείρους, ενώ έχει διευθύνει πάμπολλες όπερες στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Πίνχας Ζούκερμαν, ένας πολυδιάστατος βιολονίστας

Σολίστ του βιολιού και της βιόλας, μαέστρος αλλά και μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου, ο Πίνχας Ζούκερμαν είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο περιζήτητους και πολυδιάστατους σολίστ της εποχής μας. Με ζηλευτή καριέρα πέντε δεκαετιών, φημίζεται για τον εκφραστικό λυρισμό των ερμηνειών του και την αψεγάδιαστη μουσικότητά του.

Ορχήστρα του Φλωρεντινού Μουσικού Μαΐου (Maggio Musicale Fiorentino Orchestra)

Ιδρύθηκε το 1928 από τον διακεκριμένο αρχιμουσικό Vittorio Gui [Βιττόριο Γκούι] με το όνομα "Stabile Orchestrale Fiorentina". Από το ξεκίνημά της είχε έντονη συναυλιακή δραστηριότητα, πλαισιώνοντας ορχηστρικά πολλές παραγωγές όπερας στο Teatro Comunale της Φλωρεντίας. Το 1933, η Ορχήστρα συνέβαλε στη δημιουργία του υψηλού κύριους Φεστιβάλ του Φλωρεντινού Μουσικού Μαΐου, μιας από τις παλαιότερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις της Ευρώπης, από το οποίο και προέρχεται το όνομά της.