Follow us

Βασίλισσα Ελισάβετ | Η εκπαίδευση του William για το θρόνο περιλάμβανε τσάι και κέικ

Η εκπαίδευση του William ξεκίνησε όταν ήταν 13 ετών.

MissBloom TEAM
Queen Elizabeth Splash News/Ideal Image

Ο πρίγκιπας William ως διάδοχος του θρόνου ξεκίνησε την εκπαίδευσή του για τα καθήκοντα που θα αναλάβει όταν γίνει βασιλιάς στην ηλικία των 13 ετών. Ο δούκας του Cambridge επισκεπτόταν κάθε Κυριακή το Windsor Castle για να συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ, με την οποία δημιούργησε ένα ξεχωριστό δεσμό κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του.

Ο βασίλισσα ήρθε τόσο κοντά με τον εγγονό της που σε εκείνη εκμυστηρευόταν όσα βίωνε κατά τη διάρκεια της εφηβείας του. Η εκπαίδευση, εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν ήταν αυστηρή και συμπεριφερόταν στον πρίγκιπα σαν παιδί της ηλικίας του, για αυτό πάντα υπήρχε κέικ και τσάι!

"Η βασίλισσα παίζει πολύ σημαντικό διπλό ρόλο στη ζωή του William" λέει η συγγραφέας του Kate: The Future Queen, Katie Nicholl. "Είναι η βασίλισσα αλλά επίσης και η αγαπημένη του γιαγιά που θέλει να τον προετοιμάσει για το μέλλον".

Η βασίλισσα από τις ημέρες που έκανε μαθήματα στον έφηβο William ανησυχούσε για το πως θα αντιμετώπιζε την ζωή στο Παλάτι για αυτό πρίγκιπας "είχε τετ-α-τετ συναντήσεις με τη γιαγιά του για να μιλήσει για ό,τι είχε στο μυαλό του. Ήταν εκεί για αυτόν".

Όσο για την εκπαίδευση, η βασίλισσα του δίδαξε ό,τι είχε μάθει κι εκείνη από τον παππού της: "Ήταν μια ευκαιρία για εκείνη να του διδάξει ό,τι και ο παππούς της Γεώργιος ο πέμπτος. Ήρθαν πολύ κοντά και ο σεβασμός του για εκείνη μεγάλωσε και ξεκίνησε να αποδέχεται το πεπρωμένο του".

Η βασίλισσα είχε εστιάσει στο να χτίσει τα θεμέλια για τις γνώσεις του William για την μοναρχία, ενώ συχνά άνοιγαν μαζί και συζητούσαν για τα κυβερνητικά έγγραφα. Όταν ο William έφτασε στην ηλικία των 20 ετών, η εκπαίδευση έγινε πιο ουσιαστική. Το 2009 μπήκε σε ένα πρόγραμμα διάρκειας 2 ετών για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του βασιλιά. Το πρόγραμμα ήταν σχεδιασμένο από τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Κάρολος και απαιτούσε από τον William να εργαστεί άμεσα με την κυβέρνηση και να κάνει μαθήματα συνταγματικού δίκαιου και διαχείρισης σημαντικών συναντήσεων ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και κάποιους σημαντικούς πολιτικούς, όπως ο τότε πρωθυπουργός Sir John Major.

Πηγή: Madamefigaro.gr

Φωτο: Splash News/Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ