Follow us

Λουκάς Νομικός | Ο εφοπλιστής κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την κόρη του, Μυρτάλη, που είχε πάρει μέρος στο The Voice

Δεν είναι πια υποχρεωμένος να πληρώνει μηνιαία διατροφή ύψους 5277 ευρώ.

MissBloom TEAM
Μυρτάλη Νομικού

Τη δικαστική διαμάχη με την κόρη του Μυρτάλη, κέρδισε ο εφοπλιστής Λουκάς Νομικός. Η εν λόγω διαμάχη αφορούσε στη μηνιαία διατροφή για τις σπουδές της νεαρής κοπέλας σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής.

Ειδικότερα, στις 15 Απριλίου του 2021 το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε ότι ο Λουκάς Νομικός δεν είναι πια υποχρεωμένος να πληρώνει τη μηνιαία διατροφή ύψους 5277 ευρώ. Ο εφοπλιστής κατάφερε να αποδείξει, με τα στοιχεία που προσκόμισε στο Δικαστήριο, ότι οι ισχυρισμοί του ήταν αληθείς: Η κόρη του δεν ήθελε τα χρήματα για να καλύψει τις σπουδές της, αλλά για να διάγει υπερπολυτελή βίο με τα χρήματα του πατέρα της.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, τον Οκτώβριο του 2015 η Μυρτάλη Νομικού με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών της, Λουκά και Υβόννης, πήγε στην Αγγλία για να σπουδάσει στην δραματική σχολή EAST15 του Πανεπιστημίου του Essex.

Έπειτα από ένα έτος και χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της, πήγε στην Αμερική, με τη συναίνεση του πατέρα της και την πλήρη κάλυψη των εξόδων της από εκείνον, προκειμένου να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο American Musical and Dramatic Academy στη Νέα Υόρκη, όπου ολοκλήρωσε δυο χρόνια σπουδών με αντικείμενο το μιούζικαλ. Από εκεί αποφοίτησε στις 25 Μαΐου του 2018.

Έπειτα, η Μυρτάλη Νομικού ζήτησε να αρχίσει έναν νέο κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης, με διάρκεια δύο ετών, για την απόκτηση πτυχίου μπάτσελορ με το κόστος των διδάκτρων να ανέρχονται στα 18.525 δολάρια για το χειμερινό εξάμηνο του 2018 και 15 309 δολάρια για το εαρινό εξάμηνο του 2019. Μάλιστα, υπήρχε και υποτροφία 2500 δολαρίων η οποία χορηγήθηκε στη νεαρή κοπέλα με την εγγραφή της, οπότε αντί για 18525 δολάρια, το πρώτο εξάμηνο θα κόστιζε 16025 δολάρια.

Ο πατέρας της ωστόσο δεν συμφώνησε με αυτή την απόφασή της, και επικαλούμενος οικονομική αδυναμία να καλύψει τα έξοδα σπουδών, αρνήθηκε να την χρηματοδοτήσει. Εκείνη ωστόσο πραγματοποίησε την εγγραφή της στο Πανεπιστήμιο τον Ιούνιο του 2018 και στις 9 Αυγούστου του ίδιου έτους κατέβαλε το ποσό των 4061 δολαρίων για την εγγραφή της.

Εξαιτίας του ότι ο πατέρας της Λουκάς Νομικός λοιπόν αδυνατούσε να καλύψει τις σχετικές δαπάνες για τις σπουδές και τη διαβίωση της στη Νέα Υόρκη, η Μυρτάλη Νομικού προσέφυγε στα Δικαστήρια και ζητούσε να της επιδικαστεί προσωρινά ανάλογη διατροφή λόγω της αδυναμίας της να διατρέφει τον εαυτό της καθώς όπως ισχυριζόταν δε μπορούσε να εργαστεί.

Τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα της κοπέλας κατά του πατέρα της συζητήθηκαν και το Δικαστήριο αποφάσισε ο επιχειρηματίας να "προκαταβάλλει σε αυτήν προσωρινά ως συνεισφορά του στην ανάλογη διατροφή της, το ποσό των 3866 ευρώ τον μήνα για το χρονικό διάστημα από την επίδοση των αιτήσεων και μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κρινόμενης αγωγής". Ωστόσο, στη συνέχεια το ποσό αυτό αυξήθηκε σε 5277 ευρώ μιας και η Μυρτάλη επικαλέστηκε αύξηση στα πανεπιστημιακά δίδακτρα.

Τον Λουκά Νομικό εκπροσώπισε η δικηγόρος Κατερίνα Γιαμπούρανη, προσκομίζοντας στο Δικαστήριο στοιχεία που αποκάλυπταν ότι κατά το επίδικο χρονικό διάστημα η Μυρτάλη Νομικού δεν αποδείκνυε με έγγραφα την φοίτησή της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, καθώς ούτε και την παρουσία της στην Αμερική. Αντιθέτως, ήταν στην Ελλάδα και συμμετείχε στον μουσικό διαγωνισμό The Voice.

Ο Λουκάς Νομικός ισχυρίστηκε επίσης ότι η Μυρτάλη "έχει διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί του, έχοντας να επικοινωνήσει με τον πατέρα της για τρία χρόνια, παρά τις παρακλήσεις του, και επιδεικνύει προς αυτόν απαξιωτική περιφρονητική και αχάριστη συμπεριφορά, εκδηλώνοντας έλλειψη σεβασμού, αγάπης και απώλειας κάθε είδους συναισθήματος προς αυτόν με μοναδικό σκοπό την οικονομική του εκμετάλλευση και δηλώνοντας ότι επιθυμεί μόνο τα χρήματά του, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το πρόσωπό του, την υγεία, την εργασία και την καθημερινότητά του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης άλλαξε το επώνυμό της και χρησιμοποιεί το επώνυμο της μητέρας της, έχει καταστρώσει σχέδιο ολοκληρωτικής καταστροφής του καταθέτοντας ψεύδη εναντίον του στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης της μητέρας της με αυτόν, έχει ασκήσει εναντίον του ψευδείς αγωγές αποζημίωσης και έχει επιβάλλει σε βάρος του καταχρηστικές κατασχέσεις, τον εξαπατά με τα χρήματα της διατροφής προκειμένου να πλουτίσει σε βάρος του, τον εξυβρίζει καθόσον τον έχει αποκαλέσει πρόσωπο με διαταραγμένη προσωπικότητα και χωρίς αντίληψη της πραγματικότητας, ενώ τον εξαπατά".

Η υπερασπιστική γραμμή του εφοπλιστή λοιπόν έπεισε το Δικαστήριο ότι η κόρη του δεν σπουδάζει, αλλά προτιμά να κάνει πολυτελή βίο με τα χρήματα που έπαιρνε ως διατροφή από τον πατέρα της. Ως εκ τούτου, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε στις 15 Απριλίου 2021, ότι ο Λουκάς Νομικός δεν είναι πλέον αναγκασμένος να πληρώνει διατροφή στην ενήλικη κόρη του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ