Follow us

Το φαινόμενο "Raffaella Carra"

H καριέρα, η μητρότητα, η ασθένεια, το τέλος.

Rafaella Carra Splash News/Ideal Image

Μια από τις μεγαλύτερες σταρ που γέννησε ποτέ η γειτονική μας Ιταλία έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιουλίου 2021, σε ηλικία 78 ετών. Την ανακοίνωση του θανάτου της έκανε ο επί χρόνια συνεργάτης της και πρώην σύντροφός της, Sergio Japino: "Η Raffaella μάς άφησε. Πήγε σε έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ανθρωπιά της, το γέλιο της και το εξαιρετικό ταλέντο της θα λάμπουν για πάντα”, είπε.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Raffaella Maria Roberta Pelloni και γεννήθηκε στην Μπολόνια στις 18 Ιουνίου 1943. "Οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι", είχε πει σε συνέντευξή της. "Στο σπίτι ήμασταν η μαμά μου, ο αδερφός μου, η γιαγιά μου και εγώ". Η ίδια είχε περιγράψει την παιδική ηλικία της ως ήρεμη και χαρούμενη: "η μητέρα έβρισκε πάντα έναν τρόπο να μας κάνει ευτυχισμένους". Ξεκίνησε την καριέρα της στον κόσμο της ψυχαγωγίας (υπήρξε τραγουδίστρια, χορεύτρια, παρουσιάστρια, ηθοποιός και συγγραφέας) σε ηλικία 9 ετών, οπότε και μετακόμισε στη Ρώμη.

Η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι "Tuca Tuca", σύνθεση του επί χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni. Άλλες επιτυχίες της ήταν το "Tanti Auguri" (έκανε επιτυχία και με τον ισπανικό του τίτλο "Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur") και το "A far l'amore comincia tu" (που αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο "Do It, Do It Again"). Έχει επίσης στην ταινία του 1965, Το Εξπρές του φον Ράιαν, με τον Frank Sinatra. Παρά την τεράστια επιτυχία επέλεξε (και κατάφερε) να αποφύγει τις κοσμικότητες, και τα κουτσομπολιά μέχρι το τέλος, διασφαλίζοντας ότι τίποτα από ό,τι την ταλαιπωρούσε -όπως η ασθένεια που της στέρησε τη ζωή- δεν θα διέρρεε στην κοινή γνώμη.

Η αγάπη για τα παιδιά που δεν έκανε ποτέ

Στην ανακοίνωσή του, ο Japino περιγράφει τη Raffaella Carra ως "μια γυναίκα πέρα από οτιδήποτε συνηθισμένο, προικισμένη με μια συγκλονιστική απλότητα". Δεν είχε γίνει μητέρα, όμως, σύμφωνα με τον πρώην σύντροφό της "είχε χιλιάδες παιδιά. Για την ακρίβεια, είχε 150 χιλιάδες παιδιά σε ανάγκη τα οποία είχε βοηθήσει συγκεντρώνοντας χρήματα μέσα από την πιο αγαπημένη της από τις τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσίασε, το Amore.

Το ζήτημα της μητρότητας ήταν από εκείνα που είχαν ρίξει την περισσότερη σκιά στην, κατά τα άλλα λαμπερή ζωή της. Σε ηλικία 40 ετών και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, οι γιατροί τής απέκλεισαν το ενδεχόμενο να γίνει μητέρα. Αλλά δεν πτοήθηκε. Αφιερώθηκε στα δύο ανίψια της -παιδιά του αδερφού της που πέθανε πρόωρα- αλλά και στις τρεις κόρες του Gianni Boncompagni, με τον οποίο έζησε μια μεγάλη ιστορία αγάπης. Έτσι, ακόμα και χωρίς βιολογικούς απογόνους κατάφερε να ζήσει τις χαρές της μητρότητας ενώ ήταν πάντα εκεί για να στηρίξει τα παιδιά της. Κι εκείνα, ήταν στο πλευρό της μέχρι το τέλος.

Το απόλυτο sex symbol

"H Carra είναι η ποπ σταρ που δίδαξε στην Ευρώπη τη χαρά του σεξ", είχε γράψει για εκείνη ο Guarfdian και η δήλωση αυτή δεν ήταν καθόλου υπερβολική. Οι εμφανίσεις της ως παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό σόου της RAI 1 Canzonissima έγραψαν ιστορία, ενώ το γεγονός ότι τόλμησε να φορέσει ένα ρούχο που άφηνε ακάλυπτο τον αφαλό της καθώς τραγουδούσε στους τίτλους της εκπομπής την επιτυχία "Ma che musica maestro" είχε θεωρηθεί σκάνδαλο! Λάτρευε τα εφαρμοστά φορέματα και τις ολόσωμες φόρμες με μεγάλα ντεκολτέ αλλά και τις ντίσκο χορογραφίες που γίνονταν viral (πριν το viral γίνει όρος της ποπ κουλτούρας).

Loading...

Το signature ξανθό καρέ κούρεμά της αντιγράφτηκε από γυναίκες σε όλη την Ευρώπη όσο λίγα κατά τη δεκαετία του 1970 -στην πραγματικότητα, η Raffaella Carra ήταν μελαχρινή. Η ίδια σε συνέντευξή της είχε αποκαλύψει το μυστικό της επιτυχίας της με τα εξής λόγια: "Οι γυναίκες με συμπαθούν επειδή δεν είμαι από αυτές που "τρώνε τους άντρες”. Μπορείς να έχεις σεξαπίλ και την ίδια στιγμή να είσαι γλυκιά και να έχεις χιούμορ. Δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε όλες σαν την Rita Hayworth”.

Loading...

Φωτο: Splash news/Ideal photos

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ