Follow us

74ο Φεστιβάλ Καννών | Το glamour επέστρεψε στο red carpet

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Καννών θύμισε τη λάμψη της pro-covid19 εποχής.

Cannes Splash News/Ideal Image

Η ακύρωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2020 λόγω της πανδημίας ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τους φίλους του κινηματογράφου. Φέτος όμως, χάρη στα μειωμένα ποσοστά μόλυνσης και στους αυξανόμενους εμβολιασμούς, το κόκκινο χαλί του φεστιβάλ επέστρεψε με όλη την αίγλη που του αξίζει.

"Οι Κάννες επέστρεψαν", είπε ο Pierre Lescure, πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, "αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο κινηματογράφος επέστρεψε."

Στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ θα πάρουν μέρος 24 ταινίες, αριθμός ελαφρώς μεγαλύτερος από ό,τι συνήθως, ενώ υπάρχουν δεκάδες ακόμα ταινίες από όλο τον κόσμο που θα προβληθούν εκτός ανταγωνισμού. Φέτος εγκαινιάζεται επίσης μια νέα ενότητα που ονομάζεται Cannes Premieres με επιλογές περσινών ταινιών που δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν λόγω της πανδημίας.

Την 74η διοργάνωση άνοιξε κινηματογραφικά η προβολή του μιούζικαλ Annette, του σκηνοθέτη Leos Carax με τη Marion Cotillard και τον Adam Driver στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Παρά τις λαμπερές εικόνες που είδαμε με τους διάσημους ηθοποιούς να ποζάρουν στο red carpet, για λόγους ασφαλείας εξακολουθούν να τηρούνται πιστά πολλά υγειoνομικά μέτρα. Έτσι, οι συμμετέχοντας άνθρωποι φορούν μάσκες στην "Croisette", ενώ υπάρχουν σε πολλά σημεία σταθμοί ελέγχου της θερμοκρασίας και διεξαγωγής τεστ. Επιπλέον, φέτος στήθηκε μια τεράστια οθόνη και καρέκλες στην άμμο δίπλα στη θάλασσα, ώστε να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί τις ταινίες του φεστιβάλ χωρίς να συνωστίζεται σε κλειστές αίθουσες.

Δες περισσότερα στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ