Follow us

Μας εμπνέουν | 8 παγκοσμίου φήμης αθλητές που μίλησαν ανοιχτά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν

Η Naomi Osaka και η Simone Biles είναι ανάμεσα στους αθλητές που φέρνουν στο προσκήνιο την ψυχική υγεία.

MissBloom TEAM
Μας εμπνέουν | 8 παγκοσμίου φήμης αθλητές που μίλησαν ανοιχτά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν Splash news/Ideal Images

Στην Ελλάδα ακούμε το "Νους υγιής εν σώματι υγιεί" από τις πρώτες τάξεις του σχολείου, αλλά φαίνεται ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με το σώμα και λιγότερο με την ψυχή ή το πνεύμα. Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο πολλά προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος με τους celebrities να κάνουν την αρχή και να μιλούν με ειλικρίνεια στα social media για όσα αντιμετωπίζουν. Τη σειρά πήραν οι αθλητές που με αφορμή τους δύσκολους- λόγω περιορισμών- Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αλλά και άλλες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά από μια δύσκολη χρονιά, μίλησαν για τη μεγάλη σημασία της ψυχικής υγείας και στον αθλητισμό.

Η Naomi Osaka προκάλεσε αίσθηση όταν αποσύρθηκε από τα τουρνουά τένις για λόγους ψυχικής υγείας ενώ πρόσφατα και η Simone Biles αποχώρησε από τους τελικούς του ομαδικού εξηγώντας αργότερα ότι ένιωθε μεγάλη πίεση.

Στο παρελθόν κι άλλοι αθλητές είχαν μιλήσει για τη μεγάλη σημασία της ψυχικής υγείας στους αθλητές αλλά και όλους τους ανθρώπους, ανοίγοντας τον δρόμο για μια συζήτηση που θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βγουν από το συναισθηματικό ή ψυχικό αδιέξοδο που βιώνουν.

Δες περισσότερα στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ