Οι αναρτήσεις των δημοσίων προσώπων για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Το κύμα συμπαράστασης στα social media για τους κατοίκους και τα ζώα της περιοχής.

NDP

Πρώτο θέμα όλων των εγχώριων media είναι τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη Βαρυμπόμπη, αλλά και άλλα σημεία της χώρας, με τους κατοίκους να αναγκάζονται τελικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η φωτιά έχει πάρει πια τεράστιες διαστάσεις και από το απόγευμα της Τρίτης 3 Αυγούστου αποτελεί το κεντρικό ζήτημα στα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών, που έχουν διακόψει την κανονική ροή των προγραμμάτων τους.

Βαρυμπόμπη: Σε πλήρη εξέλιξη η τεράστια πυρκαγιά - Εκκενώθηκαν περιοχές στο Κρυονέρι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά:

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ. Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές είναι αυτές που σημειώνονται στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής, το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν".

Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνα και μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι, οπότε θα ζητήσω εγρήγορση απ' όλους ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση".

Όπως ήταν φυσικό, πολλοί διάσημοι Έλληνες θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά τους social media προκειμένου να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην ενημέρωση και την παροχή βοήθειας.

Έχουμε συγκεντρώσει μερικά από αυτά παρακάτω

Βίκυ Καγιά

Βασιλική Μιλλούση

Κατρίνα Τσάνταλη

Σίσσυ Χρηστίδου

Δούκισσα Νομικού

Μαρία Σάκκαρη

Κατερίνα Καινούργιου

Δέσποινα Βανδή

Δανάη Μπάρκα