Βαλέρια Κουρούπη | "Να καθησυχάσω τους σεξιστές φίλους μας, δεν μένω πλέον με τον πρώην σύζυγό μου"

"Δεν εκμεταλλεύομαι τον πρώην σύζυγό μου για να ζήσω".

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM
NDP

Στην κάμερα της εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη "Mega Καλημέρα" μίλησε η Βαλέρια Κουρούπη. Η γνωστή ηθοποιός, στο πλαίσιο του ελληνικού κινήματος #metoo που ξεκίνησε να συζητείται έντονο τον Ιανουάριο του 2020, αποκάλυψε ότι έχει και η ίδια δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση αλλά και λεκτική βία στον εργασιακό της χώρο.

Βαλέρια Κουρούπη - Νίκος Ξύδης | Στο ίδιο σπίτι το πρώην ζευγάρι (vid)

"Το #MeToo ήταν μία πάρα πολύ ωραία αρχή, οι άνθρωποι πρέπει να μιλάμε. Παρενόχληση έχω δεχτεί, κακοποίηση λεκτική έχω δεχθεί. Έχω νιώσει πολύ αμήχανα σε δουλειά με φωνή πάνω από το κεφάλι μου. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Ευτυχώς δεν έχω ζήσει έντονη σεξουαλική παρενόχληση που να χρειαστώ να καταγγείλω", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την προσωπική της ζωή, η Βαλέρια Κουρούπη αποκάλυψε ότι δεν συγκατοικεί πλέον με τον πρώην σύζυγό της, Νίκο Ξύδη, ενώ έδωσε και τις δικές τις απαντήσεις σε σεξιστικά σχόλια που δέχθηκε.

"Δεν συγκατοικώ πια, εντάξει. Έγινε για ένα διάστημα αυτό – γιατί με ρωτάνε όλοι- για λόγους οικονομικής δυσπραγίας μέσα στον Covid. Μιας και με ρωτάς να πω σε όλους τους σεξιστές φίλους, που το σχολίασαν κάπως περίεργα και είπαν: "Αυτή έμεινε εκεί για να βολευτεί λίγο, επειδή δεν έχει λεφτά”, θα μπορούσε να έχει γίνει και το ανάποδο. Να συνεισφέρω εγώ στο σπίτι και να μην μπορεί να συνεισφέρει ο σύζυγος. Μείναμε για να αλληλοϋποστηριχτούμε.

Να τους καθησυχάσω τους σεξιστές φίλους μας, δεν μένουμε πλέον μαζί. Εντάξει, δεν εκμεταλλεύομαι τον πρώην σύζυγό μου για να ζήσω. Υπήρχε αγάπη και υπάρχει ακόμα και από το να ζήσει ένας από τους δύο μας δύσκολα, είπαμε να μείνουμε λίγο ακόμα μαζί".