Follow us

Η αξιέπαινη πράξη του Δημήτρη Παπανικολάου | Το όνειρο της 13χρονης με Άσπεργκερ που έγινε πραγματικότητα

Ο πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής έγινε ο φύλακας άγγελος ενός κοριτσιού, δίνοντάς του τη δυνατότητα να φοιτήσει στο σχολείο της επιλογής του.

MissBloom TEAM
Δημήτρης Παπανικολάου NDP

Ο πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου είχε μοιραστεί πρόσφατα τη δική του προσωπική ιστορία, αποκαλύπτοντας πως πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ. Αυτό τον ώθησε στο να ξεκινήσει μία καμπάνια για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τη συγκεκριμένη διαταραχή που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, με αποκορύφωμα τη βοήθεια που έδωσε σε ένα 13χρονο κορίτσι.

Ελισάβετ Μουτάφη | "Πάντα ήθελα να κάνω ένα παιδί. Ελπίζω να έρθει"

Ειδικότερα, ο πρώην αθλητής, συνόδευσε τη μητέρα μιας 13χρονης που πάσχει από το ίδιο σύνδρομο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να μιλήσουν με τον προϊστάμενο, ώστε να επιτραπεί στη μαθήτρια να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε επαρχής χώρος για να την εντάξει σε κάποια τάξη.

Loading...

Όπως έγινε γνωστό, ένα σχετικό αίτημα είχε προηγηθεί προς τη διεύθυνση, με την απάντηση να φτάνει αρνητική, αφού είχε ξεπεραστεί το όριο που ορίζει ο νόμος σχετικά με τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη. Η συμβολή του Δημήτρη Παπανικολάου, όμως, ήταν καθοριστική, καθώς ύστερα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χάρη σε εκείνον, δόθηκε το πράσινο φως για να μεταγγραφεί η 13χρονη στο σχολείο του Αλίμου.

"Ένα παιδικό ταξίδι ξεκινάει, με την ευαισθητοποίηση των υπευθύνων το θέμα λύθηκε", έγραψε συγκινημένη στο facebook η μητέρα του κοριτσιού, η οποία είχε μοιραστεί την ιστορία της στην ιστοσελίδα notia.gr, αναφέροντας κάθε δυσκολία που βίωσε μέχρι να βρεθεί λύση και το παιδί της να γίνει δεκτό στο Μουσικό Σχολείο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ