Follow us

"Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τεστ DNA" | Οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή "Χαμογέλα και πάλι".

theorodakis NDP Photo Agency

Καλεσμένοι της εκπομπής "Χαμογέλα και πάλι" ήταν οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Κυριάκος Ροζάκης, οι οποίοι εκπροσωπούν αντίστοιχα την Μαργαρίτα Θεοδωράκη και τον Νίκο Κουρή. Οι δύο συνήγοροι παρουσίασαν τις δικές τους ερμηνίες σε όλα όσα αναφέρει η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη.

Όσον αφορά στον Νίκο Κουρή, που ισχυρίζεται πως είναι γιος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και για το αίτημα του να γίνει τεστ DNA με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε πως "Βεβαίως και δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει. Το εξώδικο δεν απαντήθηκε και δεν πρόκειται να λάβει απάντηση ο κ. Κουρής σε αυτό. Είναι προσβολή της μνήμης του Θεοδωράκη να ζητάει τώρα μετά το θάνατό του ο κ. Κουρής το τεστ DNA. Αν επιμείνει θα δούμε πώς θα απαντήσουμε. Αυτή τη στιγμή η απάντηση είναι η απόλυτη σιωπή".

Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Ροζάκης δήλωσε πως "Ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει τις κινήσεις του. Ο κ. Νίκος το ορίζει αυτό ως κίνηση αγάπης. "Έλα να κάνουμε μια εξέταση DNA για να δούμε αν είμαστε αδέρφια”. Δεν υπάρχει περαιτέρω διεκδίκηση. Το θέμα είναι ηθικό. Δεν υπάρχει καμία περιουσιακή διεκδίκηση".

Η απάντηση του κ. Λυκουρέζου ήταν πως "Στη διαθήκη του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται και σε άλλους ανθρώπους. Ο κ. Κουρής αυτή την αδυναμία είχε. Να κυκλοφορεί ως Νίκος Θεοδωράκης. Από αυτό, μέχρι να ισχυρίζεται ότι είναι γιος του, έχει μεγάλη απόσταση. Ο Μίκης Θεοδωράκης τον εκτιμούσε τον κ. Κουρή για τα όσα έκανε στο ραδιόφωνο. Ο κ. Κουρής προσβάλει τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη με αυτό που κάνει τώρα για λόγους δημοσιότητας".

Ο κ. Ροζάκης ολοκλήρωσε τη συζήτηση, δηλώνοντας "Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν η κ. Μαργαρίτα δεχτεί να κάνει την εξέταση DNA, τελειώνει το θέμα. Είναι δικαίωμα του κ. Νίκου Κουρή Θεοδωράκη να διεκδικήσει το επώνυμό του, που το είχε αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Την αντιδικία την ξεκίνησε η κ. Μαργαρίτα με τα ασφαλιστικά μέτρα. Μακάρι να αλλάξει γνώμη η κ. Μαργαρίτα και να έρθει για την εξέταση".

Δες εδώ το απόσπασμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ