Κάθριν Ράιλι | Η πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα (vid)

Η συνέντευξή της στο "Πρωινό".

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Καλεσμένη στην εκπομπή του ANT1 "Το Πρωινό" βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου η Κάθριν Ράιλι, η πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα. Γεννημένη στο Σικάγο, διδάσκει αγγλικά σε φροντηστήριο της Αττικής, με την ίδια να μιλά για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ζωή της στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Μεταξύ άλλων, είπε:

"Σε ηλικία 8-9 ετών αισθάνθηκα διαφορετικά, όχι μόνο τι ρούχα ήθελα να φορέσω ή με τι παιχνίδια θα παίξω, αλλά πως αισθανόμουν μέσα μου; Την εποχή εκείνη είχα μπερδέψει την ταυτότητα μου. Σε μικρή ηλικία η μαμά μου με κούρευε και έλεγα θέλω να έχω μακριά μαλλιά, όπως τα κορίτσια. Ήθελα να φορέσω ένα ωραίο φόρεμα που έβλεπα και γενικώς να συμμετάσω και εγώ σε όσα πράγματα κάνουν τα κορίτσια. Αυτό είναι που λέμε ταυτότητα φύλου.

Σε ότι αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό, θα μπορούσαν να μου αρέσουν οι άνδρες ή οι γυναίκες ή να μου ήμουν bi. Άλλο η ταυτότητα φύλου, άλλο ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Εμένα μου αρέσουν οι άνδρες και είμαι straight. Θα μπορούσαν να μου αρέσουν οι γυναίκες και να είμαι λεσβία. Θα μπορούσαν να μου αρέσουν και τα δύο φύλα. Να ήμουν bisexual.

Δεν είχα ανοιχτεί καθόλου στους δικούς μου ανθρώπους. Οι γονείς μου είναι υπέροχοι άνθρωποι, ο μπαμπάς μου ένας γλυκύτατος άνθρωπος. Ωστόσο φοβόμουν να ανοιχτώ, ήταν άλλα τα στερεότυπα τότε. Έλεγα "να απογοητεύσω τον μπαμπά μου και τη μητέρα μου; Ποτέ, θα τα κρατήσω μέσα μου. Η μητέρα μου είχε καταλάβει κάτι. Δεν θα έλεγα ότι είχα τα καλύτερα σχολικά χρόνια, είχα υποστεί πολύ bullying από άλλα παιδάκια. Με είχαν βάλει στο στόχαστρο.

Ο τρόπος που το έμαθαν ήταν φρικιαστικός. Σε ηλικία 30 ετών ήμουν εγώ, όταν το έμαθαν οι γονείς μου και το έμαθαν με βίαιο τρόπο. Έκανα "διπλή ζωή” τότε, το έμαθαν κάποια ξαδέλφια μου και το είπαν στους γονείς μου. Η μαμά μου το πήρε πιο βαριά, για έξι μήνες ήταν σε κατάθλιψη. Με αγαπάει πολύ. Φοβόταν πολύ για μένα, πως θα με αντιμετωπίσει η κοινωνία. Ο μπαμπάς μου με στήριξε, αλλά με ρώτησε "τι δουλειά θα κάνεις; Πως θα ζήσεις;” και προβλημάτισε και μένα. Αλλά ευτυχώς δεν αντιμετώπισα πρόβλημα να βρω δουλειά".