Ροζίτα Σώκου | Στο νοσοκομείο με κορονοϊό η κόρη της

Ανεμβολίαστη όπως και η μητέρα της.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM
NDP

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου "έφυγε" από τη ζωή η Ροζίτα Σώκου σε ηλικία 98 ετών. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα με κορονοϊό προ ολίγων ημερών.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η κόρη της, Ιρένε Μαραντέι, αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωση:

"Σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 8.35 π.μ. πέθανε η μητέρα μου Ροζίτα Σώκου, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες με κορωνοϊό. Σύμφωνα με την επιθυμία της, θα γίνει αποτέφρωση σε κλειστό κύκλο χωρίς συμμετέχοντες και αργότερα που θα έχω γίνει και γω καλά, θα κάνουμε ένα πάρτυ με τους φίλους για το σκόρπισμα της τέφρας και το κατευόδιο.

Γεννημένη στις 9.9.1923, είχε πρόσφατα γιορτάσει τα 98α της γενέθλια και είχε μόλις ολοκληρώσει τη 2η, επαυξημένη και βελτιωμένη έκδοση της μνημειώδους αυτοβιογραφίας της με τίτλο "Ο αιώνας της Ροζίτας". Τον αιώνα βέβαια δεν τον έφτασε, αλλά καλύτερα για κείνη, γιατί ήταν ήδη πολύ κουρασμένη και ταλαιπωρημένη.

Δεν σας γράφω περισσότερα γιατί κι εγώ είμαι σε δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μη γράψετε πολλές κακίες και ανακρίβειες αν μπορείτε. Αυτά πονάνε πολύ. Στο κανάλι Ροζίτα Σώκου στο YouTube θα βρείτε ενδιαφέρον και χρήσιμο υλικό.

Ιρένε Μαραντέι.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας λοιπόν, στενός φίλος επί σειρά ετών της Ροζίτας Σώκου, αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα, ότι και η κόρη της νοσηλεύεται με Covid-19 στο νοσοκομείο. Μάλιστα όπως και η μητέρα της, είναι ανεμβολίαστη.

"Ήταν ένα φαινόμενο η Ροζίτα και νομίζω πως αν δεν την είχε βρει ο κορονοϊός, θα ζούσε κι άλλο. Αλλά δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο. Εύχομαι να το ξεπεράσει και η κόρη της το πρόβλημα γιατί και αυτή κόλλησε δυστυχώς. Είναι στο νοσοκομείο και αυτή. Και εκείνη ανεμβολίαστη. Δεν ήθελαν. Είμαι κοντά τους" .

Εξωτερική φωτογραφία: NDP