2021 | Τα δημόσια πρόσωπα που "έφυγαν" από τη ζωή τη χρονιά αυτή

Όσοι απεβίωσαν εντός του 2021.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το 2021 είναι έτοιμο να μας αποχαιρετήσει δίνοντας τη θέση του στην επόμενη χρονιά. Παίρνοντας την σκυτάλη από το 2020, την πιο καθοριστική ίσως χρονιά που γνώρισε η ανθρωπότητα εδώ και δεκαετίες, ήταν θα λέγαμε το έτος εκείνο που συμφιλιωθήκαμε τρόπον τινά λίγο περισσότερο με αυτή τη "νέα κανονικότητα".

Ο ιός μας ήταν πλέον γνώριμος και αυτό που μας απασχόλησε ήταν οι μεταλλάξεις του. Τα αντισηπτικά ήταν ήδη καθηλωμένα στα γραφεία και τα ντουλάπια μας και απλά τα αντικαθιστούσαμε με καινούρια όποτε τελείωναν. Οι μάσκες, τα γάντια και όλα τα συναφή δεν είναι πια "νέες προσθήκες", αλλά ένα συνηθισμένο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Πάντα με αισιοδοξία, βλέψεις για το καλύτερο που θα έρθει και φυσικά ελπίδα, το 2022 είναι μια χρονιά πολλά υποσχόμενη.

Πριν την υποδεχθούμε λοιπόν, αξίζει να θυμηθούμε τα δημόσια πρόσωπα, Ελλάδας και εξωτερικού, που "έφυγαν" από τη ζωή το 2021, αφήνοντας "φτωχότερο" τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Tanya Roberts

Το διάσημο κορίτσι του James Bond πέθανε ξαφνικά στα 65 της χρόνια στις 4 Ιανουαρίου 2021, στο Λος Άντζελες.

Nathalie Delon

Η Γαλλίδα ηθοποιός απεβίωσε στις 21 Ιανουαρίου 2021 στο Παρίσι σε ηλικία 79 ετών, από καρκίνο.

Τιτίκα Σαριγκούλη

Η ηθοποιός και συγγραφέας "έφυγε" από τη ζωή στις 22 Ιανουαρίου 2021, μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την οδήγησε στον θάνατο. Ήταν 87 ετών.

Larry King

Ο εμβληματικός τηλεοπτικός παρουσιαστής "έσβησε" στα 87 του χρόνια στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Αντζελες, στις 23 Ιανουαρίου 2021, μετά από μάχη του με τον κορονοϊό.

Μιράντα Κουνελάκη

Η ηθοποιός πέθανε στις 28 Ιανουαρίου 2021 σε ηλικία 82 χρόνων.

Cicely Tyson

H βετεράνος ηθοποιός του Hollywood, που κατέρριψε τα στερεότυπα, πέθανε στις 28 Ιανουαρίου 2021, στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 96 ετών.

Christopher Plummer

Στις 5 Φεβρουαρίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή ο διάσημος και βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, στα 91 του χρόνια, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Elaine Taylor.

Αντώνης Καλογιάννης

Ο σπουδαίος τραγουδιστής απεβίωσε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 στην Καισαριανή σε ηλικία 81 χρονών.

Κωστής Μαλκότσης

Ο ηθοποιός, που χάραξε τη δική του σημαντική κινηματογραφική και θεατρική πορεία, πέθανε στις 11 Μαρτίου 2021.

Helen McCrory

Η ηθοποιός που έγινε γνωστή για τους ρόλους της στη σειρά Peaky Blinders και σε τρεις ταινίες του Harry Potter πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 52 ετών στις 16 Απριλίου 2021 στο Λονδίνο.

Elsa Peretti

Στις 18 Μαρτίου 2021 "έφυγε" από τη ζωή η σχεδιάστρια κοσμημάτων του οίκου Tifanny & Co., στην Ισπανία.

George Segal

Ο ηθοποιός πέθανε στις 23 Μαρτίου 2021 στην Καλιφόρνια από επιπλοκές που είχε έπειτα από επέμβαση bypass στην καρδιά.

Τάκης Βουγιουκλάκης

Ο γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός, αδερφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, απεβίωσε στις 7 Απριλίου 2021 σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Πρίγκιπας Φίλιππος

Σε ηλικία 99 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ. Όπως ανακοίνωσε το Παλάτι, πέθανε ήρεμος στο σπίτι του μετά από ένα μήνα νοσηλείας σε νοσοκομείο του Λονδίνου, στις 9 Απριλίου 2021.

Δημήτριος Ταλαγάνης

O Έλληνας ζωγράφος, γλύπτης, αρχιτέκτονας, ποιητής και πολεοδόμος "έφυγε" στις 15 Απριλίου 2021, σε ηλικία 76 ετών. Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ 4, στο "Σωτηρία" με κορωνοϊό.

Milva

Η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια πέθανε σε ηλικία 81 ετών στις 23 Απριλίου στο Μιλάνο.

Alber Elbaz

Στις 24 Απριλίου 2021 πέθανε ο σχεδιαστής Alber Elbaz, που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη δουλειά του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Lanvin. Ήταν μόλις 59 ετών και άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι όπου και νοσηλευόταν με Covid-19.

Paul Van Doren

Ο συν-ιδρυτής της εταιρείας Vans πέθανε στις 6 Μαΐου 2021 στα 90 του χρόνια, στην Καλιφόρνια.

Τόλης Βοσκόπουλος

Λίγες ημέρες πριν γίνει 82 ετών, "έφυγε" από ανακοπή καρδιάς ο πρίγκιπας του λαϊκού πενταγράμμου. Στις 19 Ιουλίου 2021, ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ηθοποιός πέθανε στα 81 του χρόνια.

Μάγια Λυμπεροπούλου

Η καταξιωμένη ηθοποιός πέθανε στις 22 Ιουλίου, σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας την τελευταία της πνοή ύστερα από έμφραγμα που υπέστη.

Γιώργος Μεσσάλας

Στις 20 Ιουλίου πέθανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας, σε ηλικία 79 ετών μετά μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν.

Γιώργος Λεβεντογιάννης

Ο δημοσιογράφος, δάσκαλος της δημοσιογραφίας και πρωτοπόρος της ελληνικής τηλεόρασης "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών στις 5 Αυγούστου, μετά από αρκετό καιρό που νοσηλευόταν αφού η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Χάρης Χουρμούζης

Ο σχεδιαστής, ένα από τα δυο μέλη του σχεδιαστικού διδύμου "Χάρης κι Άγγελος" που μεσουράνησε τις δεκαετίες των 80′ς και των 90′s, πέθανε στις 10 Αυγούστου 2021.

Ανέστης Βλάχος

Ο ηθοποιός απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών στις 23 Αυγούστου 2021, μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", μετά από γενικότερη εξασθένηση του οργανισμού του εξαιτίας της επιδείνωσης της καρδιακής του ανεπάρκειας.

Charlie Watts

Ο θρυλικός ντράμερ των Rolling Stones απεβίωσε στις 24 Αυγούστου 2021, στο Λονδίνο, σε ηλικία 80 ετών.

Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο πολιτικός "έφυγε" σε ηλικία 82 ετών στις 27 Αυγούστου 2021. Ο πρώην υπουργός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και άφησε την τελευταία του νοσηλευόμενος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Καστέλα από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Μίκης Θεοδωράκης

Στις 2 Σεπτεμβρίου πέθανε ο εμβληματικός Έλληνας μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής σε ηλικία 96 ετών, από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Για τον θάνατό του κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Jean-Paul Belmondo

Ο "γόης" του γαλλικού κινηματογράφου πέθανε σε ηλικία 88 ετών στις 6 Σεπτεμβρίου 2021. Ο Γάλλος ηθοποιός που γνώρισε τεράστια επιτυχία στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο τις δεκαετίες του '60 και του '70, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Παρίσι .

Michael K. Williams

Ο γνωστός ηθοποιός και πρωταγωνιστής του The Wire, πέθανε σε ηλικία 54 ετών, όταν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μπρούκλιν στις 6 Σεπτεμβρίου. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε πιθανή υπερβολική χρήση ουσιών.

Richard Buckley

Ο γνωστός fashion editor και σύζυγος του Tom Ford πέθανε σε ηλικία 72 ετών, από φυσικά αίτια μετά από μακροχρόνια ασθένεια, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Willie Garson

Ο ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τον ρόλο του "Stanford Blatch" στο Sex and the City απεβίωσε στα 57 του χρόνια, από καρκίνο. Την τελευταία του πνοή άφησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Αριάδνη Γερασιμίδου

Στις 4 Οκτωβρίου "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία μόλις 37 ετών η γνωστή δημοσιογράφος στον χώρο του αυτοκινήτου, μετά από τετραετή της μάχη με τον καρκίνο στο παχύ έντερο.

Federica Cavenat

Η σχεδιάστρια και συν-ιδρύτρια του Λονδρέζικου brand 16Arlington, πέθανε στις 18 Οκτωβρίου, στα 28 της μόλις χρόνια ύστερα από σύντομη και ξαφνική ασθένεια.

James Michael Tyler

Ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Gunther στα Φιλάρια, απεβίωσε στα 59 του μόλις χρόνια όταν έχασε την μάχη με τον καρκίνο του προστάτη στις 24 Οκτωβρίου 2021.

Φώφη Γεννηματά

Η πολιτικός απεβίωσε σε ηλικία μόλις 56 ετών στις 25 Οκτωβρίου 2021 στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, από ηπατικό σοκ και μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Κώστας Λάσκος

Ο σπουδαίος ηθοποιός με μακρά πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, "έφυγε" από τη ζωή στις 3 Νοεμβρίου αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου νοσηλευόταν με σοβαρή ασθένεια.

Εύα Μπουντούρη

Σε ηλικία μόλις 40 ετών πέθανε η ραδιοφωνικός παραγωγός, στις 9 Νοεμβρίου 2021. Η "φωνή" του Εν Λευκώ απεβίωσε μετά από μία χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι λόγω ανευρύσματος, η οποία δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Χρήστος Κυριαζής

Στις 10 Νοεμβρίου πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής, μετά από μάχη του με τον καρκίνο, σε ηλικία 68 ετών.

Virgil Abloh

Ο ιδρυτής του brand Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών συλλογών του οίκου Louis Vuitton, πέθανε στις 28 Νοεμβρίου σε ηλικία μόλις 41 ετών μετά από μάχη του με τον καρκίνο.

Χριστιάνα

Η δημοφιλής τραγουδίστρια και ερμηνεύτρια μεγάλων επιτυχιών, Χριστιάνα, πέθανε στα 68 της χρόνια από καρκίνο, στις 28 Νοεμβρίου. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έπασχε και από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γιώργος Τράγκας

Ο δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο "Σωτηρία", όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό, στις 14 Δεκεμβρίου. Ήταν 72 ετών.

Ροζίτα Σώκου

Η δημοσιογράφος πέθανε σε ηλικία 98 ετών στις 14 Δεκεμβρίου, μετά από νοσηλεία της στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου και είχε εισαχθεί με covid-19.