Follow us

Λωξάντρα Λούκας | Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που παίζει στο Εθνικό

"Θέλω όλοι να με χειροκροτούν".

MissBloom TEAM
Λωξάντρα

Στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" βρέθηκε καλεσμένη η Λωξάντρα Λούκας, η οποία είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Loading...

Μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη και τις υπόλοιπες 10 γυναίκες που ήταν επίσης καλεσμένες, είπε "Είμαι ηθοποιός", αφού συμμετέχει στην παράσταση "Φουέντε Οβεχούνα". Ο παρουσιαστής διευκρίνησε ότι "Η Λωξάντρα αποστηθίζει" με εκείνη να τον επιβεβαιώνει "Ναι αυτό, αλλά θέλω όλοι να με χειροκροτάνε. Τώρα θέλω, αυτό να κάνουμε" και έλαβε φυσικά το χειροκτρότημα από τους συνομιλητές της.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος στην εισαγωγή του, η Λωξάντρα μεγάλωσε σε μια "καλλιτεχνική φωλιά", μιας και μητέρα της είναι η επίσης ηθοποιός Ελένη Δημοπούλου, η οποία έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Ιωαννίνων και του Αυστραλού σκηνογράφου, Ρίτσαρντ Άντονι. Και τα αδέρφια της ασχολούνται επίσης με την υποκριτική.

Loading...
Loading...

Μάλιστα, είπε και μερικούς στίχους από την παράσταση που παίζει: "Το ορκίζομαι, μόνες μας οι γυναίκες θ’ ατιμάσουμε αυτούς τους τυράννους. Θα πιούμε το αίμα σ’ αυτούς τους προδότες.

Κι εσείς καθίστε στη σειρά. Δώστε τα όπλα σε εμάς, αφού στέκεστε ακίνητοι σαν πέτρες, σαν μπρούντζινα αγάλματα".

Η "Λώξυ" όπως την φωνάζουν οι φίλοι της είχε πάρει μέρος και σε παραστάσεις της ομάδας "Εν Δυνάμει", μιας κολεκτίβας νέων καλλιτεχνών αναπήρων και μη που έχει δημιουργήσει η μητέρα της μαζί με τη Μαρία Ιωαννίδου.

Μάλιστα, η Λωξάντρα καταπιάνεται και με τη ζωγραφική δημιουργώντας υπέροχα πορτρέτα:

Loading...
Loading...
Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ