Follow us

Νίκη Κεραμέως | Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα της που "έφυγε" από τη ζωή

Ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

MissBloom TEAM
Νίκη Κεραμέως NDP

Δύσκολες είναι οι ώρες που βιώνει η Νίκη Κεραμέως, καθώς η οικογένειά της βυθίστηκε σε πένθος. Πιο συγκεκριμένα, στις 26 Δεκεμβρίου "έφυγε" από τη ζωή ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Κεραμεύς, σε ηλικία 84 ετών.

Ο αγαπημένος της μπαμπάς πέθανε την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, με την υπουργό Παιδείας να προβαίνει σε μια συγκινητική ανάρτηση το βράδυ της ίδιας ημέρας στα προσωπικά της socia media.

Ανεβάζοντας μια φωτογραφία από την παιδική της ηλικία στην οποία απεικονίζεται στην αγκαλιά του πατέρα της, έγραψε στη λεζάντα της

Έτσι θα σε θυμάμαι, να γελάς, να είσαι πάντα δίπλα μας, να μας στηρίζεις, να μας διδάσκεις ήθος και σεβασμό. Γενιές και γενιές σε γνώρισαν μέσα από τα συγγράμματά σου, τη διδασκαλία σου, το πάθος σου για τη νομική επιστήμη. Για εμάς ήσουν ο μπαμπάς μας, για τον οποίον ήμασταν και θα είμαστε πάντοτε τόσο υπερήφανοι. Σε ευχαριστούμε για όλα.

Loading...

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς

Ο διακεκριμένος νομικός, πατέρας της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21/4/1937. Ήταν ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στα 40 και πλέον χρόνια της ακαδημαϊκής του πορείας, συνέδεσε τη δραστηριότητά του με την διδακτική, επιστημονική και ερευνητική προσφορά, ιδίως στον κλάδο του αστικού δικονομικού δικαίου, συγκριτικού δικαίου και διεθνούς δικονομικού δικαίου, έχοντας διδάξει σε πολλές νομικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έλαβε πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (1960) και διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1962).

Διετέλεσε βοηθός στην έδρα αστικού δικαίου του ΑΠΘ και εν συνεχεία εντεταλμένος υφηγητής (1967), τακτικός καθηγητής της έδρας της Πολιτικής Δικονομίας στο ΑΠΘ (1971) και ακολούθως τακτικός καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας του ΕΚΠΑ (1982).

Δίδαξε πολιτική δικονομία, συγκριτικό δίκαιο και διεθνές δικονομικό δίκαιο σε πολλά ξένα πανεπιστήμια (ιδίως Βερολίνο, Αμβούργο, Paris II, Tulane, Louisiana State University, Ohio State University, Ghent) και έδωσε διαλέξεις σε πάνω από 90 ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ιαπωνικά πανεπιστήμια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ