Σοφία Μπεκατώρου | Παρούσα στην πρώτη δίκη του ελληνικό #metoo - Στο εδώλιο ο προπονητής για κακοποίηση 11χρονης αθλήτριας (εικόνες)

Σήμερα 12/1 η πρώτη δίκη του ελληνικού #metoo, στην οποία θα καταθέσει ως μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου.

Μια ιστορική ημέρα θα λέγαμε πως είναι η σημερινή, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, καθώς πραγματοποιείται η πρώτη δίκη για βιασμό που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή αλλιώς #metoo.

Η Σοφία Μπεκατώρου σχολιάζει τις δηλώσεις του Πετρούνια για το κίνημα #metoo στον αθλητισμό

Όλα ξεκίνησαν έναν χρόνο πριν με πρώτη καταγγέλουσα την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία σήμερα θα καταθέσει στη δίκη. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου λοιπόν κάθεται ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση μίας 11χρονης τότε αθλήτριας, πριν από 10 χρόνια.

Θυμίζουμε ότι έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού, με τον ίδιο να έχει ομολογήσει πως είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη. Δικάζεται για τρία κακουργήματα: Του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει τα δώδεκα χρόνια.