Follow us

Ο Μιχάλης Λώλης μιλά για τη ζωή του ως αστυνομικός μετά την αποκάλυψη πως είναι gay

Ο πρώτος ανοιχτά gay αστυνομικός στην Ελλάδα μιλά για τη ζωή του

MissBloom TEAM
Μιχάλης Λώλης skai

Καλεσμένος στο "Love it” ήταν ο Μιχάλης Λώλης. Ο γνωστός αστυνομικός, που αποκάλυψε δημόσια ότι είναι gay και έκτοτε βοηθά άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να γίνουν αποδεκτά τόσο από την Αστυνομία όσο και από το κοινωνικό σύνολο, μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ για τη ζωή του.

"Στα 23 μου άρχισα να το λέω σε φίλους, στα 25 στην οικογένειά μου, κάποια στιγμή έπρεπε να το πω και στην Αστυνομία. Γενικότερα δεν ήθελα να ζω μια κρυφή ζωή. Μια σημαντική κατάκτηση με το coming out είναι αυτό το "Υπάρχω, είμαι αυτό το 10% του πληθυσμού των ανδρών και των γυναικών που έλκομαι από το ίδιο φύλο”. Από εκεί και πέρα η ορατότητα είναι ακριβώς όπως και με τους ετεροφυλόφιλους. Μας λέτε συνεχώς ότι είστε ετεροφυλόφιλοι. Περπατάτε χέρι χέρι, φιλιέστε, παντρεύεστε, βγάζετε φωτογραφίες, φοράτε τη βέρα, έχετε φωτογραφίες με τους συγγενείς σας, μας λέτε συνεχώς τι κάνετε στο κρεβάτι σας" είπε αρχικά, ενώ συμπλήρωσε: "Επιδίωξή μας είναι μια συντροφική σχέση και η απόκτηση παιδιών, όπως και των ετεροφυλοφίλων. Δεν σημαίνει ότι όλοι θέλουμε οικογένεια και παιδιά. Εμένα είναι πια στέρεα πεποίθηση μου πως στα 35 μου πια επιζητώ μια σχέση συντροφική που θα μου προσδώσει οικογένεια και παιδιά".

Για την πρόσφατη αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με την απαγόρευση της αιμοδοσίας από άτομα που έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ο Μιχάλης Λώλης τόνισε: "Παραβιάζει την Αρχή της ίσης μεταχείρισης. Και ήταν μια αδιανόητη πρόβλεψη επειδή το αίμα εξετάζεται μετά για όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ώστε να αποδοθεί στον λήπτη σωστά. Πριν 2 χρόνια γινόταν αιμοδοσία στην είσοδο της Γ.Α.Δ.Α., είχαν καλέσει ένα συνεργείο. Εγώ επίτηδες κατέβηκα, ήξερα πως δεν μπορώ να δώσω. Ήξερα από χρόνια ότι δεν μπορώ να δώσω αίμα... Μου έδωσε το έντυπο, της είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλος και η νοσηλεύτρια με κοίταξε πάρα πολύ άσχημα. Και ήρθε ο γιατρός με έναν ευγενή τρόπο να μου πει ότι δεν μπορώ. Θυμάμαι να με κοιτάζουν όλοι οι συνάδελφοι. Κάποιοι μειδίασαν, κάποιοι κουτσομπόλεψαν, κάποιοι με κοίταξαν συγκαταβατικά. Ήρθε ο Αστυνόμος και μου λέει "Πώς αντέχεις όλη αυτή την κατάσταση;”. Δεν είναι το θέμα πώς αντέχω αλλά γιατί πρέπει να τα αντέχω όλα αυτά".

Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχθηκε: "Ήθελα πάντα να γίνω Αστυνομικός. [...] Εγώ είμαι ένα παράδειγμα αποδοχής στην Αστυνομία. Σαφώς πίσω από την πλάτη μου και στα social media ακούγονται πολλά από πολλούς αστυνομικούς, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτά τα 7 χρόνια που είμαι ανοιχτά ομοφυλόφιλος δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ήθελα να είμαι ειλικρινής με τους ανθρώπους". "Έχουμε και τρανς αστυνομικούς στην Ελλάδα. Κάθε δύο χρόνια κάνουμε ένα συνέδριο των ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών. Το επόμενο θα γίνει στην Ελλάδα. Αστυνομικοί από όλη την Ευρώπη θα έρθουν στην Ελλάδα με σκοπό να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και της Αστυνομίας προκειμένου να προάγουμε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και θα παρελάσουμε και στο Pride με τις στολές μας. Είμαι πολύ περήφανος που θα μπορέσω να παρελάσω με τη στολή μου ως αστυνομικός" συμπλήρωσε.

Τέλος για την απόφασή του να κάνει παιδί είπε: "Θέλω να κάνω οικογένεια και παιδί. Εγώ θα προετοιμάσω την κοινωνία. Και αν η κοινωνία έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με το παιδί μου θα με βρει απέναντί της".

Δες το βίντεο στο Yupiii.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ