Μαίρη Συνατσάκη | "Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες - Καμία ανοχή. Φτάνει"

Η παρουσιάστρια για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥ
NDP

Το θέμα που απασχόλησε κατά κόρον τα ελληνικά media και την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες δεν είναι άλλο από την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές όσο και στα προσωπικά τους social media, πολλά είναι και τα δημόσια πρόσωπα που έσπευσαν να πάρουν θέση και να εκφράσουν την άποψή τους για το συμβάν, όπως η Ναταλία Γερμανού και η Σίσσυ Χρηστίδου, που κάλυψαν και στις εκπομπές τους το θέμα αυτό.

Και η Μαίρη Συνατσάκη όμως, ούσα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, δεν προκάλεσε έκπληξη όταν έγραψε στα stories της στο Instagram τη δική της θέση.

Μαίρη Συνατσάκη | "Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες - Καμία ανοχή. Φτάνει"

Αφού μάλιστα ήρθε σε επικοινωνία με τη Σοφία Μπεκατώρου, προέτρεψε τα θύματα να απευθυνθούν σε επίσημους φορείς, προκειμένου να τιμωρηθούν οι θύτες όπως τους αξίζει.

"Στον βιασμό εμπλέκεται μεγάλο κύκλωμα" λέει ο δικηγόρος της 24χρονης | Τι συνέβη στη σουίτα του ξενοδοχείου

Είμαστε με τα θύματα. Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες. Και οφείλουμε να το κάνουμε σωστά και όλοι μαζί. Πρέπει οι καταγγελίες να γίνονται σε επίσημους φορείς. Αυτό είναι το πρώτο βασικό απαραίτητο βήμα που μας κατοχυρώνει απέναντι σε οποιονδήποτε θύτη. Μιλήσαμε με την Σοφία Μπεκατώρου και μας παρέπεμψε στο menowmetoo.gr.

Όταν αποστείλετε σε αυτήν την πλατφόρμα την καταγγελία σας και ζητήσετε βοήθεια, το ευρωπαϊκό δίκτυο κατά της βίας, έρχεται σε επαφή μαζί σας για να σας κατευθύνει και να σας βοηθήσει.

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι καταγγελίες σε επίσημους φορείς για να μπορούμε όλοι να σας στηρίξουμε, να μιλήσουμε δημόσια, να μην αφήσουμε κανέναν να την γλιτώσει να μην γυρίσουμε το βλέμμα.

Ξέρουμε ότι κάθε θύμα χρειάζεται τον δικό του χρόνο για να μιλήσει και να καταθέσει και εμείς θα περιμένουμε και θα είμαστε εδώ.

Καμία ανοχή.

ΦΤΑΝΕΙ".

Μαίρη Συνατσάκη | "Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες - Καμία ανοχή. Φτάνει"