Follow us

Τζένη Μπότση | "Όταν έβλεπα ξαφνικά τον κακοποιητή μου, πάθαινα κρίσεις πανικού. Έκλαιγα"

"Ξεκινήσαμε τρεις γυναίκες και τώρα είμαστε 21" εξομολογείται η ηθοποιός.

Συγκλονίζει η Τζένη Μπότση για τον κακοποιητή της | Tον έβλεπα και πάθαινα κρίσεις πανικού NDP

Στο "Πρωινό" βρέθηκε καλεσμένη τη Δευτέρα 7/2 η Τζένη Μπότση. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά και για το κίνημα #metoo στο οποίο είχε πολύ ενεργό ρόλο, ενώ αναφέρθηκε στη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε στο παρελθόν από συνάδελφό της.

Όπως εξομολογήθηκε, είχε θέσει ως όρο στις δουλειές της να μην ξαναπάει ο άνθρωπος αυτός σε θεατρική της πρεμιέρα, ενώ όποτε το έβλεπε πάθαινε κρίσεις πανικού.

Εγώ δεν θεωρώ ότι είναι φυλετικό. Έχει να κάνει με τη δύναμη της εξουσίας. Πρέπει πρώτα να μιλήσεις στην οικογένειά σου. Που και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν ήταν εύκολο αυτό το πράγμα.

Μια μέρα πριν το καταγγείλω δημόσια είπα την οικογένειά μου ότι έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ότι θα βγω να το καταγγείλω. Τους είπα από ποιον άνθρωπο, αλλά δεν τους είπα λεπτομέρειες. Δυστυχώς τις λεπτομέρειες τις έμαθαν από την τηλεόραση.

Ήταν πολύ συγκινητικό και για τη μητέρα μου και για τον πατέρα μου. Η μαμά μου μού ζήτησε συγγνώμη γιατί δε με είχε μεγαλώσει ώστε να μπορέσω να της το πω από την αρχή. Από την άλλη ήταν μια κοινωνία πολύ διαφορετική από τη σημερινή/

Εγώ φοβόμουν πως αν μιλούσα στη μαμά μου δεν θα με άφηνε να παίξω στο θέατρο ούτε και να ξαναδώ θέατρο. Δεν φταίει όμως και εκείνη, το έκανε με όλη της την αγάπη. Θύμωσα που μου ζήτησε συγγνώμη. Αυτή η μάνα που με έχει μεγαλώσει με τόση αγάπη, μου ζητάει συγγνώμη;

Εγώ έχω πάρει τη συγγνώμη της κοινωνίας και αυτό μου αρκεί. Βλέπω πια πως τα νέα παιδιά έχουν πιο τσαμπουκά, γιατί τα μεγαλώνουν πιο νέες γενιές, χωρίς να φοβούνται. Και χωρίς να αισθάνονται ενοχή.

Όταν μου συνέβη το περιστατικό, νόμιζα ότι έχει συμβεί μόνο σε μένα. Δεν πίστευα ότι το είχα προκαλέσει, αλλά φοβόμουν μην μου ξανασυμβεί. Φοβόμουν και τον ίδιο άνθρωπο, μην μου το ξανακάνει ή να μου κάνει κάτι άλλο.

Όταν τον έβλεπα ξαφνικά στον δρόμο πάθαινα τρόμο, έκλαιγα και κρίσεις πανικού. Έφευγα μακριά. Πάντα στις δουλειές μου όταν ερχόταν η ώρα για της επίσημης πρεμιέρας έλεγα "δεν θέλω να έρθει αυτός”.

Το έθετα ως όρο. To έλεγα. Τα ξέρανε από κάποια στιγμή και μετά. Σε μια παρέα σε ένα πάρτι άκουσα να λέει μια κοπέλα την ίδια ιστορία με εμένα και κατάλαβα πως δεν είμαι μόνο εγώ. Για τον ίδιο άνθρωπο, το ίδιο πράγμα ακριβώς.

Δε σκέφτηκα ποτέ να πάω να τον βρω, αλλά ήθελα πάντα να το πω. Ξεκινήσαμε τρεις γυναίκες και τώρα είμαστε 21. Ακριβώς ίδιο μοτίβο. Η Παναγιώτη Βλαντή είπε πως μπορεί να έχει παραγραφεί, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει γίνει. Το ζήσαμε αυτό το πράγμα. Φοβηθήκαμε πολύ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ