Follow us

Δημήτρης Μοθωναίος | "Αν πεις στη μάνα σου ότι ο αδερφός της σε κακοποιεί, δεν θέλει να το πιστέψει"

"Και αυτή η άρνηση συνιστά μια δεύτερη κακοποίηση".

Δημήτρης Μοθωναίος NDP

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Μοθωναίος στον Δημήτρη Δανίκα και το Πρώτο Θέμα, μετά τη συγκλονιστική εξομολόγησή του στο "Πρωινό" και τη Φαίη Σκορδά τον Φεβρουάριο του 2021. Θυμίζουμε ότι ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε στην παρουσιάστρια ότι από την τρυφερή ηλικία των μόλις 6 ετών υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Δημήτρης Μοθωναίος | "Δεν σημαίνει ότι ξεχνάς τι έχει συμβεί. Είναι ένα βασικό, πολύ λεπτό όριο. Υπάρχει μια συνέπεια στις πράξεις"

Αναφορικά με την στάση των γονέων του, που όπως είχε πει και τότε δεν τον πίστεψαν, εξήγησε μερικά ακόμη πράγματα λέγοντας πως "δεν αντέχουν να το ακούσουν".

Ζει ο άνθρωπος που σε είχε κακοποιήσει;

Ζει.

Άραγε θες να τον πλακώσεις στο ξύλο, να τον σκοτώσεις ή τον έχεις συγχωρέσει;

Το έχω ξεπεράσει. Από τη στιγμή που τα είπα, που τα έβγαλα από μέσα μου, αισθάνομαι καλύτερα, λυτρώθηκα, τώρα εκείνος δεν με απασχολεί, τον έχω αφήσει πίσω μου, είμαι άλλος άνθρωπος.

Από τι προκαλείται αυτό; Από το σπίτι, από έλλειψη κανονικής σεξουαλικής σχέσης;

Μάλλον από έλλειψη σεξουαλικής επαφής. Μπορεί από τη στέρηση να προκαλείται αυτή η διαστροφή, Όλα έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την αγωγή που λαμβάνει κάθε παιδί στο σπίτι και στο σχολείο.

Δεν το είπες, δεν το αποκάλυψες, δεν έτρεξες στη μητέρα σου;

Δεν μπορούν, δεν αντέχουν να το ακούσουν. Τους είπα αυτό που συνέβαινε και δεν το ακούγανε. Ουσιαστικά δεν έχεις βoήθεια από πουθενά. Επομένως να τροποποιηθεί ο νόμος ώστε αυτά τα αίσχη να μην παραγράφονται και να είναι αυστηρός. Και ταυτόχρονα η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο. Αν το πεις στη μάνα σου ότι ο αδερφός της σε κακοποιεί, δεν θέλει να το πιστέψει. Χωρίς να έχει κακή πρόθεση. Και αυτή η άρνηση συνιστά μια δεύτερη κακοποίηση.

Πόσο ετών ήσουν τότε;

Μόλις έξι ετών και το ίδιο πράγμα συνέχιζε να συμβαίνει επί χρόνια. Και επειδή κανείς δεν με άκουγε, έτσι και εγώ το ξέχασα. Άμα σου πει η μάνα σου δεν έχει γίνει., λες ότι δεν έχει γίνει. Συνεχίστηκε λοιπόν. Και μου συνέβη ξανά στα 26 μου κι έτσι αναγνώρισα και θυμήθηκα όλα αυτά που είχα βιώσει στο παρελθόν.

Ο μόνος λόγος που το συζήτησα είναι επειδή θέλω να ξυπνήσουν οι άλλοι και να το αντιμετωπίσουν. Από τη στιγμή που το είπα δημοσίως, μου έφυγε, λυτρώθηκα από αυτό. Αισθάνομαι τέλεια τώρα.

Με τον Δημήτρη Λιγνάδη είχες συνεργαστεί στο παρελθόν, ποια η εντύπωσή σου;

Είχα συνεργαστεί σε δυο παραστάσεις. Πρέπει να πω ότι είναι αρκετά καλλιεργημένος και ταλαντούχος, όμως το τελευταίο διάστημα ήταν σαν χαμένος. Πάντως και τα μισά από αυτά να αποδειχθούν, πρέπει να καταδικαστεί, τέλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ