Follow us

Αντώνης Καφετζόπουλος | Η όλο νόημα ανάρτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

"Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν συζητά ορθολογιστικά την (ούτως ή άλλως εγκληματική) στάση του Πούτιν".

MissBloom TEAM
Αντώνης Καφετζόπουλος NDP

Με τον πόλεμο να έχει αρχίσει πια εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα στην Ουκρανία, χιλιάδες είναι οι συνάνθρωποί μας που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά τη ρωσική εισβολή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02).

Τη δική του άποψη αλλά και τις σκέψεις που τον προβλημάτισαν σχετικά με όσα συμβαίνουν θέλησε να εκφράσει ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook.

Ανεβάζοντας μια φωτογραφία με τη σημαία της Ουκρανίας, έγραψε

Άγουρες σκέψεις της επόμενης μέρας

*ξέρω, είναι άγαρμπο, ενώ σκοτώνονται άνθρωποι (συμπεριλαμβάνω και Ρώσους στρατιωτικούς που ούτε ξέρουν καν γιατί βρίσκονται αντιμέτωποι με σφαίρες), να κάθομαι και να φιλοσοφώ για το μετά..*

Αλλά

Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν συζητά ορθολογιστικά την (ούτως ή άλλως εγκληματική) στάση του Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας:

- η επόμενη μέρα θα φέρει τρομερές οικονομικές επιβαρύνσεις στον καθε Ρώσο, φτωχό ή ζάμπλουτο, αντίπαλο ή φίλο του προέδρου Πούτιν.

- η ρωσική Ομοσπονδια θα μπει σε οικονομική ύφεση

- η ρωσική ομοσπονδία εχει ηδη αρκετά θεματα ομοιογένειας και σταθερότητας [ειναι θρησκευτικά/εθνοτικά/οικονομικά άνιση και πολυδιασπασμένη]

- λεφτά δεν μπορει παρα να αντλήσει μονο απο τις κινεζικές κρατικές/ελεγχόμενες τράπεζες (Βενεζουέλα, Κούβα, Σερβία μονο ανεκδοτολογικά συζητιούνται ως πηγή ρευστότητας…)

- με μια κουβέντα, η Ρωσία μπήκε ανεπιστρεπτί σε περίοδο αναταράξεων με δική της πρωτοβουλία

- αν (και εφ’ όσον) η Κίνα την προστρέξει οικονομικά, θα το κανει με βαρέα - καθε είδους - ανταλλάγματα. Η ανεξαρτησία της ρωσικής Ομοσπονδίας θα περιοριστεί ανάλογα.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Γιατί ο Πούτιν κανει βήμα στο κενό;

Γιατί, συνέχεια, με διαγγέλματα, εμφανίζεται να προωθεί για τον εαυτό του την εικόνα του απόλυτα ισχυρού, απόλυτα υπευθύνου;;

Προφανως η προπαγάνδα αυτή δεν απευθυνεται σε εμάς τους απ’ έξω, εμεις ειμαστε λιγο πολυ χαμένο έδαφος ειδικα μετα την απροσχημάτιστη εισβολη. [*φυσικά, υπαρχουν και τα νούμερα, οι ιδεοληπτικοί, αυτοι που θεωρούν οτι τον πόλεμο τον υποκίνησαν οι αμερικανοί και κάνουν πορείες στις πρεσβείες τους, οι άλλοι που έγλειψαν και αναπαρήγαγαν (για δικούς τους πολιτικαντικους λογους) τη ρωσική προπαγανδιστική καραμέλα περι ναζί-Ουκρανών. Αλλα ολοι αυτοί (τώρα, μετα την εισβολή) είναι λιγότεροι και απο τους ψηφοφόρους του Βελόπουλου*].

Έχει σαν μόνη χρήση - η προπαγάνδα Πούτιν - τη διαμόρφωση κλίματος στο εσωτερικό του ακροατήριο.

Γιατί;

Επειδή οι εύκολες απάντησεις, οτι δηλαδη "ο Π. πάει", "παραννοήσε", "το έχασε", "ειναι δικτάτορας, ετσι κάνουν οι δικτάτορες", "δείτε και το Χιτλερ", δεν μου φαίνονται και πολυ πειστικά και ορθολογιστικά επιχειρήματα αναρωτιέμαι:

Γιατί ρε Πούτιν;

Μηπως εχουμε χάσει κατι απο την εικόνα στο εσωτερικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας;

Μηπως η εξουσία του Πουτιν δέχεται - απο καιρό - πολυ ισχυρότερες πιέσεις απ’ οτι εχουμε φανταστεί;

Δεν ξερω. Εννοειται οτι δεν ειμαι σε θεση να ξερω. Αυτο που καταλαβαίνω, ομως, ειναι ότι:

κανενας στη θεση του Πουτιν, δεν θα διακινδύνευε τόσα πολλά αν δε φοβόταν οτι χωρις το ρίσκο μπορει και να τα χάσει όλα…

Στο μεταξύ…

Ζήτω η Ουκρανία!

Αντώνης Καφετζόπουλος | Η όλο νόημα ανάρτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ