Η Ταμίλα Κουλίεβα συγκινημένη για τον πόλεμο στην Ουκρανία | "Σε όλους τους Ρώσους υπάρχει ουκρανικό αίμα"

Η γνωστή ηθοποιός με καταγωγή από τη Ρωσία συγκινήθηκε on air.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥ
NDP

Στην εκπομπή "Live News" και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η Ταμίλα Κουλίεβα το απόγευμα της Τρίτης 1 Μαρτίου, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η γνωστή ηθοποιός που έχει καταγωγή από τη Ρωσία, θέλησε να πει από τη δική της πλευρά πώς νιώθει μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, εισβολή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου.

Παρακολουθώ μουδιασμένη και συντετριμμένη τα γεγονότα. Μιλάμε για πόλεμο τον 21ο αιώνα και πόσο μάλλον για έναν πόλεμο ανάμεσα σε δύο λαούς που έχουν κοινή ιστορία, κοινή θρησκεία, κοινές παραδόσεις και κοινή γλώσσα. Σε όλους ήταν αδιανόητο κι εγώ ήθελα τον χρόνο μου για συνειδητοποιήσω αυτό που συμβαίνει. Μιλάμε για δύο λαούς που είναι αδέρφια και σε όλους τους Ρώσους υπάρχει ουκρανικό αίμα. Έχω σπουδάσει μαζί με Ουκρανούς και μοιραζόμασταν το φαγητό, το νερό.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ουσιαστικά μιλάμε για έναν εμφύλιο. Αυτή τη στιγμή έχουμε προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς τη Ρωσία κι από τη Δυτική προς τις άλλες χώρες. Είναι παράνοια αυτό θεωρώ και πρέπει να σταματήσει. Στηρίζουμε την ειρήνη. Ο μοναδικός σωστός δρόμος είναι της διπλωματίας και της διαπραγμάτευσης.

Πολλοί Ρώσοι έχουν φίλους και συγγενείς στην Ουκρανία. Δεν είναι μόνο η Ρωσία του Πούτιν αλλά και του Ντοστογιέφσκι… Είναι η Ρωσία του παππού μου, που πολέμησε και σκοτώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ταμίλα Κουλίεβα συγκινημένη για τον πόλεμο στην Ουκρανία | "Σε όλους τους Ρώσους υπάρχει ουκρανικό αίμα"