Michael Keaton | Aφιέρωσε το βραβείο SAG για την ερμηνεία του στο "Dopesick" στον ανιψιό του, που πέθανε από ναρκωτικά

Έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Μίνι Σειρά στην τελετή απονομής την περασμένη Κυριακή.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ο Michael Keaton αφιέρωσε το βραβείο που έλαβε από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών – SAG για την ερμηνεία του στη μίνι σειρά "Dopesick" στον αείμνηστο ανιψιό του, Μάικλ.

Ο ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε τον δρ. Σάμιουελ Φίνιξ στη σειρά της Hulu/Disney+ για την κρίση των οπιοειδών, έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Μίνι Σειρά στην τελετή απονομής την περασμένη Κυριακή.

"Υπάρχει τεράστια ανισότητα στον κόσμο" είπε ο Keaton στην ομιλία του, αναγνωρίζοντας το προνόμιό του να μπορεί να ζει καλά ως ηθοποιός και να είναι "μέρος μιας παραγωγής", όπως η σειρά "Dopesick" που μπορεί να γεννήσει σκέψη, συζήτηση, πραγματική αλλαγή".

Εξέφρασε την εκτίμησή του για την τέχνη της υποκριτικής και την ικανότητα να αφηγείται ιστορίες που μπορούν "να βελτιώσουν τη ζωή κάποιου τονίζοντας ότι "είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο" .

Αναφερόμενος στη σειρά, ο Michael Keaton έκανε μνεία στον ανιψιό του που πέθανε το 2016 από εθισμό σε ναρκωτικές ουσίες. "Δεδομένου του θέματος, αυτό (το βραβείο) είναι για τον ανιψιό μου, Μάικλ και την αδελφή μου, Παμ. Έχασα τον Μάικλ από ναρκωτικά και με πονάει" είπε.

Ο Keaton είχε εξηγήσει προηγουμένως στους New York Times ότι η απώλεια του ανιψιού του ήταν ένα κίνητρο για να συμμετάσχει στο "Dopesick", το οποίο είναι διασκευή του ομότιτλου βιβλίου της Μπεθ Μέισι.

Ο Keaton πρωταγωνιστεί στη σειρά "Dopesick" μαζί με τους Κέιτλιν Ντέβερ, Ροζάριο Ντόσον, Γουίλ Πούλτερ και άλλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ