Follow us

Νατάσα Παζαΐτη | Η σπάνια εξομολόγηση για τη γυναίκα που θαυμάζει "για τη δύναμή της, για το ανάστημα, για τη φωνή της"

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αποκαλύπτει τη γυναίκα που θεωρεί πρότυπο.

Νατάσα Παζαΐτη NDP

Τη δική της ανάρτηση θέλησε να κάνει για την Ημέρα της Γυναίκας η Νατάσα Παζαΐτη, στέλνοντας το δικό της μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook. Ειδικότερα, η γιατρός και σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αποκάλυψε ποια είναι η δική της γυναίκα – σύμβολο, η γυναίκα που θαυμάζει και θεωρεί πρότυπο. Πρόκειται για την Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφο, μαθηματικό και αστρονόμο, Υπατία.

Στην ανάρτησή της σημείωσε;

Γυναίκες σύμβολα που έγραψαν Ιστορία! Σαν σήμερα, στις 8 Μαρτίου του 415 μ.Χ., πεθαίνει με μαρτυρικό τρόπο η Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, μαθηματικός και αστρονόμος Υπατία.

Μια γυναίκα που θαυμάζω για την δύναμη της, για το ανάστημα που ύψωσε την εποχή της, για τη φωνή της. Μια γυναίκα σύμβολο. Ήταν τόσο σπουδαία μαθηματικός που την θαύμαζαν όχι μόνον στην Αλεξάνδρεια, όπου ζούσε, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη. Ξεπέρασε τον σπουδαίο μαθηματικό πατέρα της, μίλησε για φιλοσοφία, δίδαξε τον Πλάτωνα, ήξερε Άλγεβρα και Γεωμετρία, ήξερε πώς να φτιάχνει αστρολάβο.

Η καθημερινότητά της ήταν αφιερωμένη στη διδασκαλία. Ιδιαίτερα χαρισματική και αγαπητή ήταν σε όλους γνωστή για τις γνώσεις και τις ικανότητές της, για την αγνότητα και τον σεβάσμιο χαρακτήρα της.

Αυτόν τον ρόλο μπορεί να τον παίξει όμως η κάθε μια από εμάς. Αρκεί να είναι αποφασισμένη. Και η Υπατία ήταν αποφασισμένη σε κάθε ανάσα της ζωής της…

Κουβαλάμε όλες μια Υπατία μέσα μας. Αποφασισμένη. Δυνατή. Αρκεί να την αναζητήσουμε. Και θα την βρούμε".

Νατάσα Παζαΐτη | Η σπάνια εξομολόγηση για τη γυναίκα που θαυμάζει "για τη δύναμή της, για το ανάστημα, για τη φωνή της"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ