Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιώργος Πετρίδης

Όπως έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτηση του "Του οφείλουμε πολλοί πολλά".

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Μία νέα μεγάλη απώλεια γνωρίζει ο καλλιτεχνικός χώρος, αφού ο γνωστός σκηνοθέτης Γιώργος Πετρίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όπως έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας "Έφυγε στις 5-3 ο Σπουδαίος σκηνοθέτης και φίλος μας Γιώργος Πετρίδης.. Ένας από τους πρώτους που μου εμπιστεύτηκαν ρόλους στην τηλεόραση και στην.μεταγλώττιση.Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.Του οφείλουμε πολλοί πολλά!".

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα στο Facebook

Ο Γιώργος Πετρίδης γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα και συγκεκριμένα

Σπούδασε Κινηματογράφο στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (1952-1955) με δασκάλους τους Γρηγόρη Γρηγορίου, Ιάκωβο Καμπανέλλη, Μίνω Βολανάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Κάρολο Κουν, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μάριο Πλωρίτη, Γιάννη Τσαρούχη, Ίωνα Νταϊφά, κ.ά.

Ο ίδιος σκηνοθέτησε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σειρές της τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων τα φιλμ "Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966), Τα παιδιά του Λιμανιού (1969) και Αριστοτέλης ο Επιπόλαιος (1970), Ο Μεθοριακός Σταθμός (1974-1981).

Από το 1992 ήταν παντρεμένος με την Μαριλίζ Ριτσάρδη. Ο σκηνοθέτης Φώτης Πετρίδης είναι γιος του από τον πρώτο του γάμο.

στη Νέα Φιλαδέλφεια.