Follow us

Γιώργος Καπουτζίδης | "Δεν μπορείς να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν"

Ο αγαπημένος Γιώργος Καπουτζίδης, συγκίνησε μιλώντας για την ισότητα που πρέπει να φτάσουμε ως κοινωνία.

MissBloom TEAM
Γιώργος Καπουτζίδης

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Καπουτζίδης στην εκπομπή "Το Πρωινό". Ο ηθοποιός και σεναριογράφος έδωσε μία απολαυστική συνέντευξη ενώ όπως συνηθίζει να κάνει, έθιξε θέματα τα οποία λίγοι τολμούν να συζητήσουν δημόσια.

Συγκεκριμένα, ο Καπουτζίδης αναφέρθηκε στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, στην αντιμετώπιση που έχει η κοινωνία αλλά και στην πρώτη φορά που μίλησε στους γονείς του για τη σεξουαλική του ταυτότητα. Ο αγαπημένος ηθοποιός, συγκίνησε μιλώντας για την ισότητα που πρέπει να φτάσουμε ως κοινωνία, ενώ τόνισε πως και τα πιο απλά πράγματα, όπως το να πιάσεις το χέρι του/της συντρόφου σου στον δρόμο, για έναν γκέι άνθρωπο είναι επικίνδυνο.

"Όταν το είπα στους γονείς μου, πολλά χρόνια πίσω, ήταν λίγο ζόρικο. Ήταν το 1995, με άλλη κοινωνία. Με αγκάλιασαν και η μητέρα μου, μου είπε τότε "θα ήθελα να είσαι λίγο πιο διακριτικός". Τώρα πια, η΄ίδια γυναίκα μου λέει "να συνεχίσεις αυτόν τον αγώνα που κάνεις, ίσως γι' αυτό σε έφερε στον κόσμο ο Θεός. Είναι μια πολύ μεγάλη εξέλιξη"

"Πρέπει να φτάσουμε στην ισότητα. Άνοιξε το οικογενειακό ή το κληρονομικό δίκαιο και θα δεις ότι εκεί μέσα, δεν υπάρχει πουθενά. Ο πολιτικός γάμος και η δημιουργία μιας οικογένειας είναι η πλήρης ισότητα και καταλαβαίνω ότι αυτό δυσκολεύει τους Έλληνες. Αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα μέσα σαν κοινωνία στη συμπεριφορά μας"

"Όταν βγαίνει ο άλλος και λέει ότι εμένα πχ με ενοχλεί να βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και "τι θα πω στα παιδιά μου;" ή ότι "με προσβάλλει αυτό το θέαμα ή η αισθητική". Θα σας άρεσε να έρθω εγώ εδώ και να σας πω ότι η εικόνα σας με αηδιάζει; Εγώ λοιπόν, και όλοι οι γκέι άνθρωποι το ακούμε αυτό κάθε μέρα. Δεν θέλω να κάνω και κάτι φοβερό, να του πιάσω το χέρι στον δρόμο θέλω. Δεν μπορείς να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν".

"Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, πρέπει η πολιτεία να πει "παιδιά, ως εδώ ήταν". Οι γκέι δεν ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα, θέλουν απλά κι αυτοί να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν, αν θέλουν. Νομίζω ότι οι πολιτικοί πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε αυτούς τους ανθρώπους, που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους κι όχι να ζητιανεύουν την ψήφο των ανθρώπων, που έχουν μίσος μέσα τους και λένε μην δώσετε κανένα δικαίωμα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να τους ακούμε αυτούς πια, μόνο πίσω μας πηγαίνουν. Νομίζω ότι σαν χώρα, μας κρατάνε πίσω σε πολλά πράγματα Αλλάζει ο κόσμος, πρέπει να εξελιχθούμε, πρέπει να θέλουμε να είμαστε στην προηγμένη πλευρά"

Δες το σχετικό βίντεο :

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ