Follow us

Eurovision 2022 | Α' Ημιτελικός - Η Ελλάδα στον μεγάλο τελικό! Plus: Οι χώρες που προκρίθηκαν

Το "Die Together" έστειλε την Αμάντα Γεωργιάδη στον μεγάλο τελικό! Ποιοι άλλοι ακολούθησαν από τον Α' ημιτελικό της Eurovision;

MissBloom TEAM
Αμάντα Γεωργιάδη Instagram

15η κατά σειρά έκανε την εμφάνισή της η Αμάντα Γεωργιάδη στον Α' ημιτελικό της 66ης Eurovision.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας με το "Die Together" πέρασε στον μεγάλο τελικό, μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση επί σκηνής, που στήθηκε στο Pala Olimpico του Τορίνο της Ιταλίας.

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου είναι:

- Ελβετία
- Αρμενία
- Ισλανδία
- Λιθουανία
- Πορτογαλία
- Νορβηγία
- Ελλάδα
- Ουκρανία
- Μολδαβία
- Ολλανδία

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Β' Ημιτελικό της Πέμπτης, στον οποίο θα διαγωνιστεί η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το "Ela-Ela", θα προκριθούν ακόμα 10 συνολικά συμμετοχές, εκπροσωπώντας 10 ακόμα χώρες, ενώ οι 20 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό θα συναντηθούν με τις BIG 5 διοργανώτριες χώρες της Eurovision δηλαδή τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Μέχρι πριν λίγες ώρες από τον ημιτελικό, η συμμετοχή της Ελλάδας πλασαριζόταν ως το απόλυτο φαβορί για πρόκριση μαζί με την Ουκρανία, της οποίας η αποστολή σημείωσε ιδιαίτερη δημοφιλία μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα. Όπως είναι γνωστό, η Ρωσία δεν συμμετέχει φέτος στο πλαίσιο των αποκλεισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα. Αναφορικά με τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού, η Ελλάδα θεωρείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, ότι θα τερματίσει στην πρώτη δεκάδα.

Πηγή: Yupiii.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ