Εlisabeth Borne | Ποια είναι η νέα Πρωθυπουργός της Γαλλίας;

Ο πρόεδρος Μacron διόρισε γυναίκα Πρωθυπουργό. Πρόκειται για τη δεύτερη στην ιστορία της Γαλλίας τα τελευταία 30 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΑιΣ ΠΑΡΙΣΗ

"Αφιερώνω αυτόν τον διορισμό σε όλα τα κορίτσια της Γαλλίας και τους λέω "ακολουθήστε τα όνειρά σας”" δήλωσε η νέα πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εlisabeth Borne. "Τίποτα δεν πρέπει να σταματήσει τον αγώνα για τη θέση των γυναικών στην κοινωνία μας" συμπλήρωσε.

Η Borne, είναι η πρώτη γυναίκα που θα διοριστεί πρωθυπουργός μετά την Edith Cresson που κατέλαβε το αξίωμα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του σοσιαλιστή ηγέτη Francois Mitterrand στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Όπως δήλωσε η Cresson "ήταν πραγματικά καιρός να υπάρξει άλλη μία γυναίκα (σε αυτή τη θέση) και ξέρω ότι η Borne είναι ένα αξιόλογο πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία... Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή". Η Cresson είχε πει άλλωστε πως η γαλλική πολιτική παραμένει πολύ "μάτσο". Μάλιστα, πρόσφατη δημοσκόπηση της Ifop έδειξε πως το 74% των Γάλλων δήλωσαν πως ήθελαν γυναίκα για Πρωθυπουργό. Και μολονότι υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα δύο φύλα στην Κυβέρνησή του, έχει δεχθεί κριτική πως οι έμπιστοι και οι πιο κοντινοί σύμβουλοι του είναι μόνο άντρες.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr