Follow us

Επίγειος Παράδεισος | Η σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη μας ξεναγεί στο πανέμορφο εξοχικό της στην Ίο [εικόνες]

Έντονα χρώματα, μινιμαλισμός αλλά και έργα τέχνης και υψηλής ραπτικής συνθέτουν το προσωπικό καταφύγιο της διάσημης σχεδιάστριας.

MissBloom TEAM
Σήλια Κριθαριώτη

Στην παραλία Μαγγανάρι της Ίου καθόμαστε μαζί με τη Σήλια Κριθαριώτη σε διπλανές αιώρες και ακούμε τον ελαφρύ παφλασμό των κυμάτων της κρυστάλλινης θάλασσας. Η couturière με τον παλαιότερο οίκο μόδας στην Ελλάδα αναδεύει με τα πόδια της την άμμο καθώς τρώει ένα παγωτό σοκολάτα αγορασμένο από τη γειτονική ταβέρνα. "Αυτό το μέρος αποτελεί για μένα έμπνευση" λέει. Η φωτογράφιση για το Harper’s Bazaar με ρούχα σε δικά της extravagant σχέδια έχει πλέον τελειώσει κι εκείνη φοράει ένα απλό μεταξωτό μαύρο καφτάνι με χρυσές, μπλε και άσπρες χάντρες και έχει χαλαρά πιασμένα τα μαλλιά της. "Το να σηκώνομαι κάθε πρωί και να πηγαίνω να κολυμπήσω με χαλαρώνει". Η Σήλια Κριθαριώτη και ο σύζυγός της, εφοπλιστής Νικόλας Τσάκος, έφτιαξαν το σπίτι τους με τα οκτώ υπνοδωμάτια το 2019 εκεί που παλαιότερα βρισκόταν ένα εστιατόριο.

Η διάσημη σχεδιάστρια μεγάλωσε στον Πειραιά τριγυρισμένη από όμορφα ρούχα, καθώς ο παππούς της και ο πατέρας της είχαν τον οίκο μόδας Τσούχλου στην Αθήνα. Ως παιδί επισκεπτόταν συχνά μαζί με τα αδέρφια και τους γονείς της τα μεγάλα ατελιέ στο Παρίσι. "Πηγαίναμε σε όλα –Nina Ricci, Dior, Chanel–, έβλεπα τον τρόπο που δούλευαν το κέντημα, για παράδειγμα στους Lesage και Lemarié, και με έπιανε ανατριχίλα. Κάθε φόρεμα ήταν ένα έργο τέχνης".

Δείτε περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ