Follow us

"Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε" | Το πρωτόκολλο που ακολουθείται μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

MissBloom TEAM
Ελισάβετ Splash News / Ideal Image

H "Λίλιμπετ" όπως την αποκαλούσαν οι αγαπημένοι της, δεν είναι πια εν ζωή. Η Βασίλισσα Ελισάβετ, υπήρξε η μακροβιότερη Βασίλισσα στην ιστορία της Αγγλίας και έζησε κάθε στιγμή της ιστορίας των τελευταίων 70 ετών.

Μετά το θάνατό της, τίθεται σε εφαρμογή το πρωτόκολλο που ακολουθείται μετά το θάνατο κάποιου μονάρχη.

Το ανακοινωθέν

Ο θάνατος της Αυτού μεγαλειότης χαρακτηρίζεται ως επιχείρηση έκτακτης ανάγκης για τη Βρετανία. Φέρει μάλιστα την ονομασία "London Bridge".

Ο πρώτος που ενημερώνεται για το τραγικό γεγονός είναι ο ιδιαίτερος γραμματέας της Βασίλισσας, ο οποίος με τη σειρά του καλεί τον Πρωθυπουργό για να του πει, "London Bridge is Down".

Σημειώνεται ότι εφόσον η Βασίλισσα πέθανε στη Σκωτία η επιχείρηση αυτή ονομάζεται, "Unicorn".

Η δημοσιοποίηση της είδησης

Το Radio Alert Transmission System (RATS) θα χρησιμοποιηθεί από το BBC για να μεταδώσει την είδηση. Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι θα συμβεί, ωστόσο αρκετοί κάνουν λόγο για ένα ψυχροπολεμικό συναγερμό, σαν η Βρετανία να δέχεται επίθεση.

Τεράστιο Σοκ για τη χώρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο βυθίζεται στη θλίψη και φοράει "τα μαύρα" της. Το χρηματιστήριο κλείνει, τα προγράμματα των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών αλλάζουν και προσαρμόζονται στο πένθος, με συνεχή κάλυψη της είδησης. Το BBC News αλλάζει χρώμα, από κόκκινο γίνεται μαύρο.

Εθνικό Πένθος

Το εθνικό πένθος θα διαρκέσει για 12 ημέρες. Δεν πραγματοποιείται καμία αθλητική εκδήλωση, ενώ η κηδεία της Βασίλισσας θα γίνει 9 ημέρες μετά τον θάνατό της στο Αβαείο του Γουεστμινιστερ.

Αλλαγή Εθνικού Ύμνου και νομίσματος

Ο χαρακτηριστικός στίχος "God Save Tthe Queen" πρέπει να αλλάξει σε "God Save the King" αφού όπως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ο διάδοχος του θρόνου. Εάν πεθάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ θα πρέπει να κοπούν νέα νομίσματα σε λιγότερο από δέκα ημέρες, έχοντας πάνω τον νέο βασιλιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ