Follow us

Τηλεόραση | Οι ελληνικές σειρές που κάτι μας θυμίζουν

Ποιες από τις φετινές ελληνικές παραγωγές είναι βασισμένες σε ξένα φορμάτ;

MissBloom TEAM
Σειρές

Η σεζόν ξεκίνησε για όλα τα κανάλια και μετά τις εκπομπές, ήδη προετοιμάζονται για τις μεγάλες πρεμιέρες της μυθοπλασίας και όπως φαίνεται οι σειρές θα μας απασχολήσουν αρκετά. Όμως αρκετές απ' αυτές βασίζονται σε ξένα φορμάτ.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ;

Ο Παράδεισος των Κυριών

Τηλεόραση | Οι ελληνικές σειρές που κάτι μας θυμίζουν

Η νέα σειρά του ALPHA είναι βασισμένη στη μεγάλη ιταλική τηλεοπτική επιτυχία "Il paradiso delle signore", η οποία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Emile Zola "Au bonheur des dames". Έκανε πρεμιέρα στη RAI 1 το 2015 και αυτό το διάστημα γυρίζεται ο 7ος κύκλος της. Τη διασκευή για την ελληνική τηλεόραση έχει αναλάβει η Δήμητρα Τσόλκα, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Βασιλειάδης με τη συνεργασία του Σταμάτη Πατρώνη, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Αργύρη Πανταζάρα, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χρήστο Πλαΐνη, Βαγγέλη Αλεξανδρή, Tζένη Καζάκου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκο Λεκάκη, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Γιώργο Νούση κ.ά. Στο ρόλο της Όλγας Βασιλείου η Γωγώ Μπρέμπου.

Ο Γιατρός

Σειρές

Η σειρά, που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του ALPHA, είναι βασισμένη στη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία "Nelle tue Mani", που έκανε πρεμιέρα στη RAI 1 τον Μάρτιο του 2020 και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει ο τρίτος κύκλος της. Είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του "Doctor Amnesia". Ο Pierdante Piccioni, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είναι γιατρός, καθηγητής πανεπιστημίου και σύμβουλος του υπουργείου Υγείας. Το 2013 είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του και έπεσε σε κώμα. Όταν συνήλθε, είχαν διαγραφεί από τη μνήμη του τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του. Έτσι, άρχισε και πάλι να μελετά και να ξαναχτίζει τις σχέσεις του με τους συναδέλφους του. Μάλιστα, κατέγραψε την ιστορία του σε βιβλίο, ενώ συμμετείχε ως γκεστ στο δεύτερο επεισόδιο, όπου υποδύθηκε έναν ασθενή. Τον Έλληνα "Doctor Amnesia" θα υποδυθεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, έχοντας δίπλα του τη Δήμητρα Σιγάλα κι άλλους γνωστούς ηθοποιούς. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Παπαβασιλείου.

Άγρια Γη

Σειρές

Στην πορτογαλική τηλενουβέλα "Terra Brava", που έκανε πρεμιέρα το 2019 στο SIC και κράτησε για δύο σεζόν, είναι βασισμένη η νέα σειρά του ΣΚΑΪ "Άγρια γη". Το σενάριο της ελληνικής εκδοχής υπογράφει η Μαρία Γεωργιάδου και τη σκηνοθεσία οι Χάρης Μαζαράκης και Λίνος Χριστοδούλου. Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Στέφανος Μιχαήλ, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Ορέστης Τζιόβας, Θανάσης Πατριαρχέας, Λήδα Ματσάγγου, Μαρία Ζορμπά, Σόφη Ζαννίνου, Χριστόδουλος Στυλιανού, Κώστας Φαλελάκης, Νίκος Αρβανίτης, Στράτος Τζώρτζογλου, Νικολέττα Βλαβιανού, Έλενα Ασημακοπούλου κ.ά

στΟργή

Σειρές

Στην τουρκική επιτυχία "Kirmizi Oda" (Κόκκινο δωμάτιο), η οποία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της Γκιουλσερέν Μπουνταϊτζίογλου "Madalyonun ici", βασίζεται η νέα σειρά του ΣΚΑΪ. Το "Kirmizi Oda" έκανε πρεμιέρα στο TV8 τον Σεπτέμβριο του 2020, κράτησε δύο σεζόν και από τα 61 επεισόδια που προβλήθηκαν πέρασαν οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί της Τουρκίας. Την απόδοση του σεναρίου στα ελληνικά έχει αναλάβει η Εύα Πανταζή και τη σκηνοθεσία ο Χρίστος Γεωργίου. Στο ρόλο της ψυχίατρου θα δούμε τη Μαρία Ναυπλιώτου και δίπλα της τους Βίκυ Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνο Λάγκο, Γιολάντα Μπαλαούρα, Νίκο Καραθάνο, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ιωάννη Παπαζήση, Βασιλική Τρουφάκου, Αναστασία Παντούση και τον Αλέκο Συσσοβίτη.

Εκτός Υπηρεσίας

Σειρές

Η κωμική σειρά του ΑΝΤ1 βασίζεται στο κροατικό "Dar Mar" που μεταδόθηκε τη σεζόν 2020-21. Κι εκεί οι αστυνομικοί ενός φιλήσυχου χωριού σκαρφίζονται... εγκλήματα, προκειμένου να μην κλείσει το αστυνομικό τους τμήμα και πάρουν μετάθεση! Το σενάριο γράφουν ο Μάκης Πιτταράς και ο Θωμάς Τσαμπάνης. Πρωταγωνιστούν: Πάνος Βλάχος, Βασιλική Ανδρίτσου, Άνδρη Θεοδότου, Νίκος Ορφανός, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Αλίκη Αλεξανδράκη κ.ά.

Ποιος Παπαδόπουλος;

Σειρές

Ιβάνοφ και όχι Παπαδόπουλοι λέγονται οι ήρωες της ρωσικής σειράς "The Ivanovs vs the Ivanovs", από την οποία είναι εμπνευσμένη η νέα σειρά του ΑΝΤ1. Η τηλεοπτική περιπέτειά τους ξεκίνησε στη Ρωσία το 2017 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στην ελληνική εκδοχή θα δούμε τους Μαριάννα Τουμασάτου, Κρατερό Κατσούλη, Ελένη Ουζουνίδου, Γιάννη Δρακόπουλο, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριέλλα Σαββίδου, Σπύρο Σπαντίδα, Νίκο Seymour Σταθόπουλο, Δημήτρη Δάρα, Ειρήνη Τσέλλου και στο ρόλο του παππού Θανάση τον Βασίλη Κολοβό. Το σενάριο υπογράφουν ο Βασίλης Ρίσβας και η Δήμητρα Σακαλή και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Μυριανθόπουλος.

Παγιδευμένοι

Σειρές

Στη μεγάλη τουρκική επιτυχία "Yargi", που θα προβληθεί φέτος για δεύτερη σεζόν στη γείτονα χώρα, βασίζεται η νέα σειρά του ΑΝΤ1. Στην τουρκική εκδοχή πρωταγωνιστούν ο Καάν Ουργκαντζίογλου, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το "Kara sevda", και η ανερχόμενη Πινάρ Ντενίζ. Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν στη σειρά "Love 101" του Netflix. Άρεσαν, "έδεσαν" και συνέχισαν μαζί... Στην ελληνική εκδοχή την απόδοση του σεναρίου έχει αναλάβει η Σωτηρία Ψευτούδη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Βίκυ Μανώλη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Μιχάλη Λεβεντογιάννη και Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ.

Έρωτας Φυγάς

Σειρές

Η νέα φιλόδοξη παραγωγή του OPEN "Έρωτας φυγάς" βασίζεται σε τουρκικό σίριαλ. Πρόκειται για το "Bir Zamanlar Çukurova" (Κάποτε στην Τσουκούροβα), που έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2018 και προβλήθηκε για τέσσερις σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως το σενάριο ήταν εμπνευσμένο από την αμερικανική ταινία "Days of heaven" του 1978. Στην ελληνική εκδοχή τη διασκευή υπογράφει η Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Τσελεμέγκος και ο Παναγιώτης Πορτοκαλάκης. Πρωταγωνιστούν: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Σταύρος Ζαλμάς, Έφη Παπαθεοδώρου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας κ.ά.

Η δική μας οικογένεια

Σειρές

Στην αργεντίνικη τηλενουβέλα "Somos familia" (Είμαστε οικογένεια), η οποία έκανε πρεμιέρα στο Telefe το 2014, είναι βασισμένη η νέα σειρά του OPEN. Την απόδοση του σεναρίου στα ελληνικά έχει αναλάβει ο Άγγελος Χασάπογλου και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Θωμόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης, Απόστολος Γκλέτσος, Ελίνα Μάλαμα, Ρένος Ρώτας, Ελένη Κρίτα, Χριστίνα Τσάφου, Πάρης Θωμόπουλος, Κωνσταντίνα Κομμάτα, Κατερίνα Αντζουλάτου, Νικόλας Χαλκιαδάκης και η Υρώ Μανέ.

Πηγή: Yupiii.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ