Follow us

Αntony Perkins | Κακοποιήθηκε σεξουαλικά από την μητέρα του και υπέστη ηλεκτροσόκ λόγω της ομοφυλοφιλίας του

Ο διάσημος ηθοποιός συνδύασε το όνομά του με την καλύτερη ταινία τρόμου όλων των εποχών, το Ψυχώ είχε μια αληθινά δραματική ζωή

MissBloom TEAM
perkins instagram

Ο Antony Perkins γεννήθηκε το 1932 στη Νέα Υόρκη και πέθανε σαν σήμερα στις 12 Σεπτεμβρίου 1992. Στα 60 αυτά χρόνια έζησε πραγματικά το δράμα σε όλες του τις διαστάσεις.

Η κακοποίηση από την μητέρα του

Ο Antony ήταν γιος του ηθοποιού Osgood Perkins και της Janet Esselstyn, με την οποία δέθηκε υπερβολικά, λόγω της απουσίας του πατέρα του, που δεν είχε χρόνο παρά μόνο για το θέατρο.

Νιώθοντας να παραμελείται από τον πατέρα, που προτιμούσε τις καλλιτεχνικές παρέες του, βίωνε και την εγκατάλειψη από τη μητέρα του όταν αυτή είχε την ευκαιρία να περάσει κάποιες στιγμές με τον άντρα της. Ο ξαφνικός πρόωρος θάνατος του πατέρα του, από καρδιακή προσβολή, θα είναι ακόμη ένα χτύπημα για τον Perkins, που θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο, εξαιτίας των "κακών" σκέψεών του για εκείνον. Η συνέχεια, όμως, θα ήταν ακόμη χειρότερη. Η μητέρα του που είχε ερωτικές σχέσεις με την συγγραφέα Μichaela O' Hara, θα αρχίσει να τον κακοποιεί μέχρι και την ενηλικίωσή του, όπως είχε εξομολογηθεί ο ίδιος. Κάτι που τον τραυμάτισε ψυχικά και ανεπανόρθωτα.

Τα δύσκολα εφηβικά χρόνια

Το 1942, η οικογένεια μετακόμισε στη Βοστόνη. Λόγω γνωριμιών, η μητέρα του πιάνει δουλειά στο κοντινό American Theatre Wing’s Boston Stage Door Canteen και στέλνει τον Antony να μείνει με την γιαγιά του, τη Μίμι. Το αίσθημα γονικής απουσίας ήταν μεγάλο και αυτό τον οδήγησε σε άτακτη συμπεριφορά. Για να καταστείλει αυτή την συμπεριφορά, η μητέρα τον έστειλε στο αυστηρό Brooks School. Εκείνος αρχίζει να τραυλίζει, να μην έχει καμία όρεξη για τα δημοφιλή αθλήματα, αν και υποχρεώθηκε να παίξει μπέιζμπολ. Εκεί, βρέθηκε για πρώτη φορά ανάμεσα μόνο σε άντρες και συνειδητοποιεί τη διαφορετικότητά του. Εκεί, όμως, κατάλαβε και το ενδιαφέρον του για το θέατρο, σε σχολικές παραστάσεις, ενώ το 1948 θα κάνει κάποια ρολάκια στο θέατρο που διεύθυνε η μητέρα του. Με την αποφοίτησή του θα εγγραφεί στο κολέγιο, ενώ το καλοκαίρι θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του στο θέατρο, όπως και σε πολλές σχολικές παραστάσεις. Θα συνάψει και τις πρώτες του σχέσεις με άλλους νεαρούς, ενώ οι ξυλοδαρμοί που σημειώθηκαν από νταήδες σε ομοφυλόφιλους συμμαθητές του, θα τον φέρουν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ