Η μεγάλη επιστροφή του GNTM | Τι μας άρεσε και τι δεν μας άρεσε (καθόλου) από τα δύο πρώτα επεισόδια

Τα επίδοξα μοντέλα υπό την καθοδήγηση της Βίκυς Καγιάς, κατακλύζουν και πάλι τις οθόνες μας.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Σε περίπτωση που σας έλειψαν επίδοξα μοντέλα να περπατούν μπροστά σε κριτική επιτροπή με μαγιό και να δηλώνουν ότι το μόντελινγκ είναι η ζωή τους, έχουμε ευχάριστα νέα καθώς το GNTM 5 μόλις ξεκίνησε και αν κρίνουμε από τα δύο πρώτα επεισόδια, επανέρχεται με άγριες διαθέσεις. Φέτος λοιπόν, έχουμε μόνο κορίτσια, μεταξύ μας κανένας δεν θα αντικαταστήσει τον Έντουαρντ στις καρδιές μας οπότε έχει καλώς, μεγάλο ηλικιακό όριο (από 18 έως 88) και ακόμη εντονότερη στροφή στο diversity - το ακούσαμε τουλάχιστον 35 φορές το λεπτό - δηλαδή τη διαφορετικότητα. Αυτό σημαίνει ότι φέτος, κορίτσια με περισσότερα κιλά, λιγότερο ύψος ή περισσότετα χρόνια, έχουν τη δική τους ευκαιρία στο όνειρο, και γιατί όχι και στη νίκη!

Ως γνήσιοι GNTM fans, φυσικά, παρακολουθήσαμε τα επεισόδια της Δευτέρας και της Τρίτης, έχοντας μία επιπλέον περιέργεια για το πώς θα τα πάει η νεοσύστατη κριτική επιτροπή. Και μπορεί την παλιά καραβάνα Βίκυ Καγιά να την γνωρίζουμε καλά, ίσως και τον Γιώργο Καράβα, ο Τάσος Σοφρωνίου και η Σοφία Χατζηπαντελή είναι δύο νέα πρόσωπα (τουλάχιστον για το συγκεκριμένο concept) τα οποία μας εξιτάρισαν ένα τσικ παραπάνω.

Τελικά, σήμερα Τετάρτη, και έχοντας παρακολουθήσει, με ιδιαίτερη θα έλεγα, προσοχή τα επεισόδια της Δευτέρας και της Τρίτης, καταλήξαμε σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα που μας άρεσαν και σε μερικά που δεν μας άρεσαν καθόλου. Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε στο show να τα πάει περίφημα, κάτι που μάλλον είναι σίγουρο.

Αγαπήσαμε:

Τη μεγάλη επιστροφή:

Είναι αλήθεια ότι η απουσία της Βίκυς Καγιά από το περσινό GNTM στοίχισε αρκετά σε νούμερα και σπιρτάδα. Το πρώην μοντέλο και νυν παρουσιάστρια, είναι από τις γυναίκες που απλά το έχουν. Και είτε τη συμπαθείς, είτε όχι, οφείλεις να ομολογήσεις ότι δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητη. Οι ατάκες, οι εκφράσεις, ακόμα και ο τρόπος που μιλάει έχουν αναμφίβολα ενδιαφέρον- ναι αρκετοί ίσως να διαφωνούν αλλά that's life -. Εξάλλου η Βίκυ γνωρίζει από μόδα και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

Tις νέες προσθήκες:

Ο Τάσος Σοφρωνίου συμμετείχε και στα δύο πρώτα Next Top Model, ίσως οι νεότεροι να μην το θυμούνται καθώς ξεκίνησε την προβολή του το 2009, με τον fashion entrepreneur να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Κάτι που συνέβη και αυτή τη φορά μιας και προσέδωσε ζωντάνια και χιούμορ στην κριτική επιτροπή. Και η αλήθεια είναι ότι το χιούμορ λείπει από την ομάδα. Γνώμη μας πάντα.

Όσο για τη Σοφία Χατζηπαντελή, η φήμη της προηγείται της παρουσίας της σίγουρα. Το κορίτσι με τα ιδιαίτερα φρύδια συζητήθηκε όσο λίγες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κάτι μας λέει βέβαια ότι θα συζητηθεί και στη διάρκεια της τηλεοπτικής σεζόν, καθώς αποτέλεσε τη θετική έκπληξη της επιτροπής. Εκρηκτική, ειλικρινής, καθόλου ανταγωνιστική έγινε άκρως συμπαθής από την πρώτη κιόλας στιγμή, ενώ ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο μιλάει τα ελληνικά θεωρήθηκε χαριτωμένος από μεγάλη μερίδα του κοινού.

Το ηλικιακό όριο:

Πολύ ευχάριστο και πολύ empowering το γεγονός ότι πλέον η ηλικία, ακόμα και στο μόντελινγκ, δεν παίζει κανένα ρόλο. Έτσι είδαμε γυναίκες με παιδιά και εγγόνια να δοκιμάζουν την τύχη τους και να παίρνουν το εισιτήριο για το I.D Catwalk δηλώνοντας περήφανες για τον εαυτό τους και στέλνοντας το μήνυμα ότι ποτέ δεν είναι αργά για οτιδήποτε και αν βάλεις στο μυαλό σου.

Δεν αγαπήσαμε:

Τις απουσίες:

Καλή η νέα κριτική επιτροπή αλλά μας έλειψαν οι καλοί τρόποι και η γλύκα του Άγγελου Μπράτη και η "ψυχρή" τρέλα της Ζενεβιέβ η οποία μπορεί να σου έκανε το μεγαλύτερο κοπλιμέντο στον κόσμο και να σε κοιτούσε σαν να είναι έτοιμη να σε χτυπήσει! Ναι, αυτές οι περσόνες μας έλειψαν αλλά τι τα θες; Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Τα ξεσπάσματα της Σοφίας Χατζηπαντελή:

Είναι συμπαθής και αναμφίβολα ιδιαίτερη. Είναι ένα κορίτσι που γνωρίζει από μόδα και φαίνεται. Ωστόσο το χθεσινό της ξέσπασμα κατά των δύο μάνατζερ της Ζωής από την Κύπρο δεν ήταν μόνο ανεπίτρεπτο αλλά και ανεξήγητο. Ανεξήγητο γιατί οι ίδια η κριτική επιτροπή είχε καλέσει τις δύο γυναίκες στο πλατό να παρακολουθήσουν την οντισιόν του μοντέλου. Μάλλον τα ελληνικά της Σοφίας και ο τρόπος της παρεξηγήθηκαν. Ελπίζουμε δηλαδή.

Το ηλικιακό όριο:

Όσο μας αρέσει η αλλαγή αυτή, άλλο τόσο μας μπερδεύει. Παρακολουθήσαμε την κριτική επιτροπή να εξαντλεί την αυστηρότητά της σε νεαρές διαγωνιζόμενες και την ίδια στιγμή κυριολεκτικά να "χαϊδεύει" - χωρίς λόγο - διαγωνιζόμενες μεγαλύτερης ηλικίας. Προφανώς το να μιλήσεις αυστηρά ή ειρωνικά σε μία γυναίκα 60 ετών είναι σαφώς δυσκολότερο από το να το κάνεις σε ένα κοριτσάκι, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι γυναίκες βρίσκονται εκεί για τον ίδιο σκοπό. Ή μήπως όχι; Και τελοσπάντων, καλό θα ήταν η ειρωνεία να απουσιάζει γενικά. Στο κάτω κάτω μιλάμε για ανθρώπους που κυνηγούν το όνειρό τους και δεν βρίσκουμε τίποτα το μεμπτό σε αυτό.

Η ερώτηση για τα μαλλιά:

Μας κούρασε και θα συνεχίζει να μας κουράζει όσα GNTM και να παρακολουθήσουμε. Η κλασική ερώτηση σε κοπέλες με πλούσια και εντυπωσιακά μαλλιά: "Θα ήσουν διατεθειμένη να ξυρίσεις τα μαλλιά σου;" και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, η διαγωνιζόμενη, όσο χαρισματική κι αν είναι, κόβεται από την επόμενη φάση. Η αλήθεια είναι ότι η Kate Moss, η Naomi Campbell, η Gigi Hadid ή η Kaia Gerber δεν χρειάστηκε ΠΟΤΕ να ξυρίσουν τα μαλλιά τους, και όπως έδειξε η ιστορία, οι καριέρες τους πήγαν εξαιρετικά!

Αυτά από εμάς με αγάπη. Περιμένουμε τα επόμενα επεισόδια με αγωνία!