Follow us

Πόσα χρήματα κοστίζει η βασιλική οικογένεια στους Βρετανούς φορολογούμενους;

Πληρώνει ο λαός τα λούσα αλλά η βασιλεία, ως τουριστική ατραξιόν, συνεισφέρει τα πολλαπλάσια στη βρετανική οικονομία.

MissBloom TEAM
King Charles Splash News / Ideal Image

Αν μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα αφού παρατηρήσουμε το πώς ζει -και εσχάτως το πώς πεθαίνει- η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό είναι πως το lifestyle των μελών της μόνο φτηνό δεν είναι. Τι περιλαμβάνει; Ανάμεσα σε άλλα, συνολάκια υψηλής ραπτικής, πολυτελή αυτοκίνητα, τεράστια κάστρα, πολυάριθμο υπηρετικό προσωπικό. Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά; Εν μέρει οι φορολογούμενοι πολίτες, που είναι χαρούμενοι που συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια συμβολική "κεφαλή του πολιτεύματος" ή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μια τουριστική ατραξιόν.

Το κόστος της μοναρχίας

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020-2021, οι φορολογούμενοι πολίτες συνεισέφεραν στο Sovereign Grant, ένα ταμείο που λειτουργεί για την κάλυψη των επίσημων καθηκόντων της μοναρχίας (ουσιαστικά, για τις πληρωμές του προσωπικού και τη συντήρηση των παλατιών) 86,3 εκατομμύρια στερλίνες.

Από αυτά, τα 51,8 διοχετεύθηκαν για τα συνήθη έξοδα και τα υπόλοιπα 34,5 για την ανακαίνιση του παλατιού του Μπάκιγχαμ. Αυτό σημαίνει ότι η μοναρχία κόστισε σε κάθε άνθρωπο που μένει στο Ηνωμένο Βασίλειο 1,29 στερλίνα τον χρόνο.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ