Follow us

Πρώτο ταξίδι του William ως πρίγκιπας της Ουαλίας | Γιατί δεκάδες χιλιάδες Ουαλοί απαιτούν να του αφαιρεθεί ο τίτλος

Το ταξίδι William και Κate πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη του πένθους που τήρησε η βασιλική οικογένεια για την Ελισάβετ Β’.

MissBloom TEAM
Πρίγκιπας William Splash News / Ideal Image

Ο πρίγκιπας William, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κate, πραγματοποίησε σήμερα το πρώτο του ταξίδι στην Ουαλία αφότου απέκτησε τον τίτλο "Πρίγκιπας της Ουαλίας", τον οποίο κατείχε ο πατέρας του Κάρολος μέχρι την ανάρρησή του στον θρόνο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη του πένθους που τήρησε η βασιλική οικογένεια - μέχρι το βράδυ της Δευτέρας - για την Ελισάβετ Β’, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου.

Μαζεύουν υπογραφές στην Ουαλία κατά του William

Η μεταβίβαση του τίτλου στον William αναζωπύρωσε τη δυσαρέσκεια ορισμένων στην Ουαλία που θεωρούν ότι πρέπει να ανήκει σε έναν Ουαλό, κάτι που έχει να συμβεί από το 1282. Σε διάστημα τριών εβδομάδων, συγκεντρώθηκαν πάνω από 35.000 υπογραφές για την αφαίρεση του τίτλου από τον πρίγκιπα William, με την επισήμανση ότι είναι "προσβολή για την Ουαλία και σύμβολο ιστορικής καταπίεσης".

Αντιδράσεις έχουν εκφραστεί επίσης για την επιθυμία των Ανακτόρων να πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή ανάλογη με αυτήν που είχε διοργανωθεί το 1969 για την απονομή του τίτλου στον Κάρολο. Τη μεγαλοπρεπή τελετή, που είχε μεταδοθεί τηλεοπτικά, είχαν παρακολουθήσει εκατομμύρια άνθρωποι. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε τοποθετήσει ένα στέμμα στην κεφαλή του γιου της, ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στη μητέρα του.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ