Follow us

Νεφέλη Κουρή | Ποια είναι η Αλεξία του "Μαύρου Ρόδου";

Το "Μαύρο Ρόδο" ξεχώρισε ήδη από την πρώτη εβδομάδα προβολής του και η Νεφέλη Κουρή είναι μία παρουσία που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη.

MissBloom TEAM
Νεφέλη Κουρή Instagram

Πρεμιέρα έκανε την εβδομάδα που μας πέρασε, η πολλά υποσχόμενη σειρά του MEGA "Μαύρο Ρόδο” που πραγματεύεται τον απαγορευμένο έρωτα ανάμεσα σε μία δόκιμη μοναχή κι ένα φοιτητή. Τα δύο πρώτα επεισόδια σημείωσαν ρεκόρ τηλεθέασης καθώς κατέκτησαν την πρωτιά, με τις καθηλωτικές ερμηνείες των ηθοποιών και το καλογραμμένο σενάριο να ξεχωρίζουν στα σχόλια των χρηστών του Twitter, αλλά και του Instagram. Μία από τις παρουσίες που ξεχώρισε ήταν αυτή της ηθοποιού Νεφέλης Κουρή.

1ST PARAGRAPH HYPERLINKS

Νεφέλη Κουρή | Η αβάσταχτη ανεπιτήδευτη ομορφιά της ηθοποιού που γοητεύει ως δυναμική Έλλη στο σίριαλ "Κρίσιμες Στιγμές"

Κάπου την έχεις ξαναδεί

Η Νεφέλη Κουρή υποδύεται την Αλεξία Καστρινού, αδελφή του κεντρικού ήρωα, Πέτρου και σύντροφο του κολλητού του, Παναγιώτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η νεαρή ηθοποιός "μπαίνει” στα σπίτια του κοινού μέσα από τον τηλεοπτικό δέκτη, καθώς, παρά την αξιόλογη πορεία της σε θέατρο και κινηματογράφο, έχει συμμετάσχει σε αξιόλογες σειρές όπως ”Ματωμένα χώματα”, "Το Νησί”, "Όνειρο ήταν”, "10η Εντολή”, "Ταμάμ”, "Η λέξη που δε λες”, "Ου φονεύσεις”, "Κρίσιμες στιγμές” και "Η Γενιά του '30”, ενώ φέτος εκτός από το "Μαύρο Ρόδο” την απολαμβάνουμε και στη σειρά "στΟργή” του Σκαϊ στο ρόλο της Καίτης Λαμπροπούλου. Ως τραγουδίστρια, υπηρετεί το έντεχνο είδος, ενώ στο μουσικό της βιογραφικό μετρά συνεργασίες με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τον πιανίστα Νίκο Πλάτανο.

Νεφέλη - "The origins”

Η Νεφέλη Κουρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και είναι γέννημα θρέμμα Χαλανδριώτισσα. Προτελευταία από 4 αδερφές, μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου τα βιβλία κυριαρχούσαν. Όπως έχει δηλώσει η ίδια, ο μπαμπάς της, της έφερνε δώρο ένα βιβλίο από τότε που θυμάται τον εαυτό της, με κάθε αφορμή, "Σε γενέθλια, Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ πάντα το δώρο ήταν και είναι βιβλίο με αφιέρωση στην πρώτη σελίδα”. Τελειώνοντας το σχολείο, ξεκίνησε σπουδές Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως η αγάπη της για την υποκριτική και το τραγούδι - μια αγάπη που εκδηλώθηκε ξαφνικά,στα 18 της χρόνια - την οδήγησε να δώσει εξετάσεις σε διάφορες σχολές και εν τέλει αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών. "Κάτι με ‘έτρωγε’ μέσα μου το οποίο με οδηγούσε σε άλλα μονοπάτια πιο ανεξερεύνητα και γοητευτικά”, έχει πει. Παραδέχεται ότι ήταν πολύ κλειστή και ντροπαλή κι έτσι οι γονείς της στο άκουσμα ότι θέλει να γίνει ηθοποιός ξαφνιάστηκαν, αλλά την στήριξαν καθώς, όπως η ίδια λέει της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Η ελληνική και ανεπιτήδευτα φυσική ομορφιά της, το πρόσωπο με τα δυνατά χαρακτηριστικά και το βλέμμα που ισορροπεί με χάρη ανάμεσα στην μελαγχολία και την αυστηρότητα μαγνητίζουν τον φακό, που αδιαμφισβήτητα τη λατρεύει. Ταπεινή και συνεσταλμένη, η ίδια μοιάζει να αδιαφορεί για την εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση και να είναι προσηλωμένη στην προσωπική και επαγγελματική της εξέλιξη.

Ο έρωτας και η μητρότητα σε νεαρή ηλικία

Το 2017, μαζί με τον σύζυγό της, φωτογράφο Γιώργο Καπλανίδη απέκτησαν μία κόρη, "τα πάντα” της όπως έχει δηλώσει. "Η μητρότητα με άλλαξε αρκετά. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Θα ήθελα η κόρη μου να είναι ελεύθερη να κάνει στη ζωή της αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Να γίνει ένας άνθρωπος που να μάχεται και να αναζητά την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Να πολεμά το ρατσισμό και την καταπάτηση των δικαιωμάτων. Να είναι χαρούμενη και υγιής” είχε πει μεταξύ άλλων για τη μητρότητα σε ένα Q&A με το MissBloom.gr, ενώ σε άλλες συνεντεύξεις της δηλώνει ήρεμη και καθόλου αγχώδης μαμά. "Βλέπω τη ζωή με πιο θετική ματιά, είμαι πιο χαρούμενος άνθρωπος και ό,τι μαύρες σκέψεις είχα πιο πριν ή έπεφτα ψυχολογικά είναι πολύ λιγότερες. Από τότε που ήρθε το παιδί στη ζωή μου είναι σαν ένα φως. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία. Θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος γι’ αυτό το παιδάκι”. Το γεγονός ότι έγινε μητέρα σε νεαρή ηλικία επίσης της φαίνεται απόλυτα οργανικό, "Κάπως μεγαλώνουμε μαζί, και αυτό είναι το ωραίο!”, αναφέρει.

Υπέρμαχος των δικαιωμάτων "κάθε ύπαρξης”

Η Νεφέλη Κουρή δεν σταματά σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται να τονίζει πως απεχθάνεται τον ρατσισμό και τον φασισμό, δεν συγχωρεί την καταπάτηση των δικαιωμάτων κάθε ύπαρξης και θέλει να βάλει το δικό της λιθαράκι και ως άνθρωπος, ως μητέρα, αλλά και ως ηθοποιός για να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος. Για τα δικαιώματα των γυναικών που βρίσκονται ακόμα υπό διεκδίκηση, εν έτει 2022, και τις γυναικοκτονίες, έχει πει, "Βαδίζουμε στο 2022 αλλά δυστυχώς μοιάζει να μην έχει αλλάξει ουσιαστικά η θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία. Είναι πραγματικά δύσκολος ο αγώνας που δίνει καθημερινά σε κάθε επίπεδο. Προσωπικό, κοινωνικό, επαγγελματικό. Δύσκολος αγώνας αλλά ταυτόχρονα μεγάλος και αξιοθαύμαστος. Οι γυναίκες θα πρέπει να είμαστε ενωμένες, να υπάρχει αλληλεγγύη. Είναι σημαντικό πια να μην κυριαρχεί ο φόβος. Θα πρέπει να μιλάμε και να υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τη θέση μας. [σ.σ. οι γυναικοκτονίες] δεν θεωρώ πως είναι φαινόμενο της μιας χρονιάς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Να είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που υποφέρει. Επιβάλλεται να μάθουμε στα παιδιά μας, αγόρια και κορίτσια, ότι πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια, ισότητα και αλληλοσεβασμό”.

Αεικίνητη, γοητευτική και διεκδικητική, εργατική και ρομαντική. Η απόλυτη ενσάρκωση της γήινης ομορφιάς. Η Νεφέλη Κουρή αποτελεί μια από τις φωτεινές περιπτώσεις της νέας φουρνιάς ηθοποιών και σίγουρα φέτος θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι άλλες χρονιές μέσα από τους ρόλους της "Αλεξίας” στο "Μαύρο Ρόδο” και της "Καίτης” στη "στΟργή”. Κρατάμε τα λόγια της, γεμάτα ωριμότητα, για την υπόσταση ενός καλλιτέχνη: "Έχω τη βαθιά πεποίθηση πως ένας καλλιτέχνης πρέπει να μη σταματά να μαθαίνει, να διαβάζει, να παρατηρεί. Να βρίσκεται μέσα στα δρώμενα και στον παλμό της κοινωνίας του”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ