Follow us

Ο κινηματογραφικός κόσμος του David Bowie

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ "Moonage Daydream" γύρω από τον αμίμητο καλλιτέχνη, κάνουμε μια αναδρομή στους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους του Thin White Duke.

MissBloom TEAM
bowie «Καλά Χριστούγεννα Κύριε Λόρενς»

Η κυκλοφορία του πυρετώδους ντοκιμαντέρ "Moonage Daydream", με θέμα την περσόνα του σπουδαίου David Bowie, προσφέρει την ιδανική αφορμή να επισκεφθούμε ξανά μερικούς από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους του Thin White Duke.

Σήμερα μοιάζει συνηθισμένο να βλέπουμε ποπ σταρ όπως η Lady Gaga ή πιο πρόσφατα ο Harry Styles σε κινηματογραφικούς ρόλους, ωστόσο πενήντα χρόνια πριν η μετάβαση από τη σκηνή στο πλατό δεν ήταν αυτονόητη ή εύκολη. Στο Χόλιγουντ υπήρχαν, φυσικά, οι περιπτώσεις των Frank Sinatra και Elvis Presley, οι οποίοι στα 50s και 60s είχαν σταθερή παρουσία στις κινηματογραφικές παραγωγές, ωστόσο το παράδειγμά τους δεν ακολουθήθηκε από πολλούς ομοτέχνους τους. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ήταν ο Rolling Stone Mick Jagger εκείνος που πήρε τη σκυτάλη και τόλμησε να δοκιμαστεί στο σινεμά, πρωταγωνιστώντας στο "Performance" (1968) του Νicolas Roeg. Πρόκειται, καθόλου συμπτωματικά, για τον ίδιο σκηνοθέτη ο οποίος λίγα χρόνια μετά θα πείσει ακόμη ένα ροκ εν ρολ ίνδαλμα να εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη για χάρη του: τον David Bowie.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ