Follow us

Η Βρετανίδα φυσικός Jess Wade έχει γράψει πάνω από 1.750 σελίδες Wikipedia για γυναίκες επιστήμονες

MissBloom TEAM
Jess Wade ΑΠΕ - ΜΠΕ

H Βρετανίδα φυσικός Jess Wade έχει γράψει περισσότερες από 1.750 σελίδες στην Wikipedia για γυναίκες επιστήμονες με σκοπό να τους αποδώσει την αναγνώριση που τους αναλογεί.

Wikipedia είναι πραγματικά η πιο ισχυρή πηγή για να αποδώσουμε τα εύσημα σε αυτούς τους ανθρώπους", δήλωσε η Wade στην Washington Post. "Οι γυναίκες στην επιστήμη δεν είναι μόνο λίγες αλλά δεν κάνουμε σχεδόν τίποτα για να τις υμνήσουμε", πρόσθεσε.

Αποκάλυψε ότι άρχισε να γράφει στη Wikipedia το 2017, όταν διαπίστωσε ότι η κλιματολόγος Kim Cobb δεν είχε δική της σελίδα, παρά την επιτυχημένη της πορεία. Το ίδιο και για την χημικό Clarice Phelps η οποία είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα που βοήθησε στην ανακάλυψη της τενεσίνης.

Σύμφωνα με τον NGCP οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 28% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ στον τομέα STEM και μόνο 1 στις 5 φοιτήτριες μηχανικής ή πληροφορικής είναι γυναίκες.

"Πρέπει να ενθαρρύνουμε περισσότερα κορίτσια να ασχοληθούν με την επιστήμη. Να τα ενημερώσουμε για τις διαφορετικές σταδιοδρομίες που μπορούν να ακολουθήσουν με συμμάχους τους γονείς και τους δασκάλους", εξήγησε η Wade στο Today. "Ακόμη χρειάζεται να αυξήσουμε το ποσοστό των γυναικών που παραμένουν στην επιστήμη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ