Follow us

Ο Park Chan-Wook μιλάει για τη χιτσκοκική "Απόφαση Φυγής" και τα μυστικά του κορεατικού σινεμά

Φιλμ νουάρ, αστυνομικό θρίλερ ή αντισυμβατικό love story; Ο δημιουργός ο οποίος αναγέννησε τον κορεατικό κινηματογράφο ("Old Boy") μας εξηγεί τα πάντα για την τελευταία ταινία του, η οποία απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Καννών.

MissBloom TEAM
ταινια

Η αρχική σεναριακή ιδέα της ταινίας είχε να κάνει με ιστορία αγάπης ή με αστυνομικό νουάρ;
Κι όμως, όλα ξεκίνησαν από ένα τραγούδι! Το "Mist", το οποίο ακούγεται και στην ταινία. Ένα κορεάτικο τραγούδι της Τζανγκ Χουν Χι από τη δεκαετία του ’60, το οποίο με οδήγησε στην ιδέα ενός love story. Καθώς το αναπτύσσαμε με τη συνσεναριογράφο μου Τζεόνγκ Σέο-κιόνγκ, της εξέφρασα το θαυμασμό μου για τον ντετέκτιβ Μartin Beck, ήρωα των μυθιστορημάτων των Σουηδών Μάι Σγιεβάλ και Περ Βαλέε. Τα συνδυάσαμε και καταλήξαμε στο βασικό χαρακτήρα, έναν αστυνομικό. Και από εκεί σε ένα πιθανό έγκλημα.

Και σε μια μοιραία γυναίκα φυσικά…
Κι όμως, δεν θα χαρακτήριζα έτσι την Σέο-ράε. Στο πρώτο μισό συμπεριφέρεται ίσως σαν femme fatale, αλλά στο τέλος η αγάπη της είναι ειλικρινής. Δεν θα της έβαζα αυτή την ταμπέλα.

Οπότε και ο χαρακτηρισμός του φιλμ νουάρ μάλλον δεν σας αρέσει για την ταινία.
Προσωπικά δεν τον χρησιμοποιώ. Είναι ένα καθαρό αστυνομικό θρίλερ το οποίο συγχωνεύεται με ένα καθαρό ρομάντζο. Η έρευνα γύρω από την ύποπτη και τη διαλεύκανση του θανάτου τού συζύγου της επηρεάζει την ερωτική έλξη μεταξύ του αστυνόμου και της υπόπτου, αλλά και η δική τους σχέση, καθώς γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη, πιο παθιασμένη, εμπλέκεται στην πορεία των ερευνών.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ