Follow us

Αlbert Camus -Μaria Casares | 865 ερωτικές επιστολές και ένας μεγάλος έρωτας σε μια συναρπαστική εποχή

Στις 7 Νοεμβρίου του 1913 γεννιέται στην Αλγερία ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους του 20ου αιώνα. Είναι εκείνος που είπε ότι "οι γυναίκες είναι το μόνο που θα μάθουμε για τον επίγειο παράδεισο".

MissBloom TEAM
camus Instagram

Ιδρυτής του Theatre du Travail (1935), χρωστά σχεδόν εξίσου τη φήμη του στα μυθιστορήματά του "Ο Ξένος" και "Η Πανούκλα", στα θεατρικά του έργα "Καλλιγούλας" και "Οι δίκαιοι" αλλά και στα φιλοσοφικά του δοκίμια "Ο Μύθος του Σίσυφου" και "Ο επαναστατημένος άνθρωπος". Έγραψε για την αναζήτηση του νοήματος στη ζωή και για την ανάγκη της εξέγερσης και τιμήθηκε με το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1957.

Ο μικρός Αlbert θα γνωρίσει τον πατέρα του Lucienne μέσα από μία φωτογραφία και μία σημαντική οικογενειακή ιστορία: την περιγραφή της έντονης αποστροφής που έδειξε ο πατέρας του μπροστά στο θέαμα μίας εκτέλεσης. Μετά τον θάνατο του Lucienne η οικογένεια εγκαθίσταται στο Αλγέρι.

Ο Αlbert κάνει τις σπουδές του έχοντας την υποστήριξη των καθηγητών του. Ξεκινά να γράφει πολύ νέος και τα πρώτα του κείμενα φιλοξενούνται στο περιοδικό Sud το 1932. Μετά το απολυτήριο λυκείου παίρνει πτυχίο ανωτάτων σπουδών στη φιλολογία (lettres), της Φιλοσοφικής Σχολής, αλλά η φυματίωση τον εμποδίζει να περάσει τον διαγωνισμό πιστοποίησης που θα του επέτρεπε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ