Follow us

Ελληνική τηλεόραση κατά Κωνσταντίνας Σπυροπούλου | Η δαιμονοποίηση της παρουσιάστριας άργησε 10 χρόνια

Εδώ και μία εβδομάδα παρακολουθούμε ένα πρωτοφανές τηλεοπτικό ξέσπασμα.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου Instagram

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία μάλιστα σύντομα θα γίνει για πρώτη φορά μητέρα. Οι δύο γυναίκες είχαν μία ευχάριστη και χαλαρή συζήτηση, χωρίς ωστόσο να λείψουν και οι ατάκες που προκάλεσαν αίσθηση. Μία από αυτές, ήταν και η πρόθεση της Κωνσταντίνας να αναγνωρίσει κάποια λάθη του παρελθόντος και να παραδεχτεί ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση της εις βάρος συνεργατών. "Βέβαια έκανα τα λάθη μου. Και τώρα δηλαδή βλέπω πολλές γνώριμες φάτσες και μερικούς ντρέπομαι να τους δω, αλλά εντάξει, κατάλαβες τι εννοώ, έχω κάνει…" είπε σε μία κρίση ειλικρίνειας, ανοίγοντας έτσι τον Ασκό του Αιόλου.

Ελληνική τηλεόραση κατά Κωνσταντίνας Σπυροπούλου | Η δαιμονοποίηση της παρουσιάστριας άργησε 10 χρόνια

Από τη στιγμή που η Σπυροπούλου "παραδέχτηκε" ουσιαστικά την άσχημη συμπεριφορά της, αυτό που όλοι λίγο πολύ γνώριζαν αλλά κανείς ποτέ δεν συζήτησε, η ελληνική τηλεόραση έχει στήσει ένα πρόχειρο λαικό δικαστήριο με τις απόψεις επί του θέματος να δίνουν και να παίρνουν. Πρώτη τοποθετήθηκε η Ναταλία Γερμανού, η οποία μάλιστα είχε συνεργαστεί με τη Σπυροπούλου στον Alpha, την εποχή εκείνη που λέγεται ότι έκανε κατάχρηση εξουσίας.
"Την εξουσία την κέρδισε με κάποιον τρόπο. Οπότε ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας. Έχουν περάσει 10 χρόνια, είναι ένα καινούργιο κορίτσι, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Έχω κάνει κι εγώ τα λάθη μου και της αναγνωρίζω το δικαίωμα να τα γυρνάει τον χρόνο πίσω, να αναλογίζεται όσα έχουν συμβεί και να ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή της με τον άνθρωπό της. Να μην αναμασάμε συνέχεια την ίδια τοξική εκδικητικότητα", είπε χαρακτηριστικά σε μία προσπάθεια να εξηγήσει ότι οι ευθύνες δεν είναι μόνο της Κωνσταντίνας η οποία τότε δεν ήταν ούτε 25 ετών, αλλά των ανθρώπων εκείνων που της έδωσαν τον "χώρο" και το δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι.

Ελληνική τηλεόραση κατά Κωνσταντίνας Σπυροπούλου | Η δαιμονοποίηση της παρουσιάστριας άργησε 10 χρόνια - εικόνα 2

Όπως ήταν φυσικό, η παρέμβαση της Ναταλίας ήταν μόνο η αρχή μιας και τη σκυτάλη πήρε η Ζήνα Κουτσελίνη, ακόμη μία παλιά συνεργάτιδα της Σπυροπούλου: "Να της ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να φέρει στο φως το αγγελούδι της. Χαίρομαι πολύ που τη βλέπω να ντρέπεται που συναντά ανθρώπους που ενδεχομένως δεν τους φέρθηκε καλά. Και θα χαρώ πιο πολύ αν τη δω να έχει αγκαλιά το μωράκι της και να είναι ευτυχισμένη σε αυτόν τον γάμο. Δε θέλω να πω κάτι άλλο για την Κωνσταντίνα. Να ζήσει χαρούμενα τις στιγμές που ζει, να είναι ευτυχισμένη και να έρθει με το μωράκι της καλεσμένη στην εκπομπή να τα πούμε ωραία και καλά. Δεν έχω πει ποτέ ακριβώς τι έχει γίνει με την αποχώρησή μου από τον Alpha. H Κωνσταντίνα ξέρει καλά, αλλά δε θα ήθελα να προχωρήσω σε αυτό. Να κρατήσουμε τα καλά που ζει τώρα. Τα δικά μου τα δύσκολα πέρασαν. Δεν έχει σημασία αν έχει ζητήσει συγγνώμη. Εγώ την καλώ δημόσια να έρθει όποτε το επιθυμεί, όπως πήγε στην Ελένη Μενεγάκη. Ούτε με την Ελένη τελικά τη χώριζε τίποτα, γιατί να τη χωρίζει και με μένα;" υπονοώντας ότι ήταν ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο "έβλαψε" επαγγελματικά η ξανθιά παρουσιάστρια.

Ελληνική τηλεόραση κατά Κωνσταντίνας Σπυροπούλου | Η δαιμονοποίηση της παρουσιάστριας άργησε 10 χρόνια - εικόνα 3

Μετά τη Ζήνα Κουτσελίνη, ήταν η σειρά της Φωτεινής Πετρογιάννη να μιλήσει δημόσια για την εμπειρία της σχολιάζοντας αρνητικά την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Το στιγμιότυπο αυτό δημοσιεύτηκε στο Twitter με έναν χρήστη να γράφει από κάτω: "Πες κι εσύ μία κακία για την Σπυροπούλου. Θαψτην όσο θες. "Αποκάλυψε" ό,τι βλακεία σου κατέβει. Άλλωστε κανείς δεν θα ψάξει την αλήθεια. Κανείς δεν θα σου ζητήσει να αποδείξεις για αυτά που λες. Φτάνει να ικανοποιηθεί ο φθόνος κάποιων" με τη Σπυροπούλου να κάνει το εξής tweet: "Η κυρία Πετρογιάννη γιατί δεν μας λέει πώς ξεκίνησε στην τηλεόραση και πώς μπήκε στον Alpha..ερώτηση για δυνατούς λύτες. Αναρωτιέμαι επίσης πόσες φορές μέσα στην εβδομάδα με κάνει follow στο Instagram δεν την κάνω πίσω και με κάνει unfollow".

Ελληνική τηλεόραση κατά Κωνσταντίνας Σπυροπούλου | Η δαιμονοποίηση της παρουσιάστριας άργησε 10 χρόνια - εικόνα 4

"Μεγάλο. Ξεκίνησα το 2003 μαθητευόμενη στον Alpha, χωρίς να έχω 1 ευρώ στην τσέπη μου και καμία γνωριμία. Το 2012 γνώρισα τη γυναίκα που αναφέρει και ουδέποτε καταχράστηκα τη γνωριμία μου μαζί της. Μπορείτε να ρωτήσετε όλους τους παρουσιαστές με τους οποίους συνεργάστηκα. Ευχαριστώ", απάντησε η Πετρογιάννη για να απαντήσει εκ νέου η Σπυροπούλου: "Να πούνε τι; Που έγλυφες 24/7 τη Μαρία, να μιλήσει στον πατέρα της, γιατί αυτή δεν έκανε κουμάντο; Που όταν πέθανε ο πατέρας της δεν της μίλησες καν; Που διαδίδεις μέσα στο κανάλι ότι είσαι η καλύτερη από την κάθε παρουσιάστρια που ψάχνει ο Λιάγκας; Ο κόσμος ναι, μιλάει".

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου λίγες ώρες πριν η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποφάσισε να τοποθετηθεί επί του θέματος και να πει μερικά πολύ σωστά πράγματα: "Μία διαδικτυακή κόντρα άνευ προηγουμένου μας έχει αιφνιδιάσει, μία κόντρα που εκτυλίσσεται στο twitter με ερωτοαπαντήσεις, εμπλοκή και ανάμειξη παρουσιαστών, σχολίων, φωτογραφιών και υπονοούμενα που δεν λέγονται ούτε με κλειστές κάμερες πόσω μάλλον έτσι δημόσια. Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν στον Alpha, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είχε τη γνωστή πορεία που ξέρετε, η Φωτεινή Πετρογιάννη αντίστοιχα ξεκίνησε από κάποιες θέσεις, ενώ δούλεψαν και μαζί στο Σαββατοκύριακο του Alpha ενώ έχουν κάνει και κολλητή παρέα. Η Φωτεινή είναι από τα παιδιά του χώρου που κάθε φορά, που η Κωνσταντίνα μιλά για το παρελθόν της και τα λάθη που έχει κάνει, όταν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη ενδεχομένως κάποιων στελεχών, λόγω προσωπικών σχέσεων. Κάθε φορά που η Φωτεινή σχολιάζει αυτή τη σχέση της Κωνσταντίνας μιλά έντονα, ότι άκουγε φωνές, ότι πετάγονταν παπούτσια κτλ. Η Κωνσταντίνα που γενικά βρίσκεται στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα, μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στη Φωτεινή. Ίσως θεωρεί ότι όπως η Φωτεινή στην εκπομπή του Λιάγκα μιλά δημόσια για την ίδια, έτσι κι εκείνη θέλει να απαντήσει", είπε και συνέχισε: "Η διαδρομή του καθενός μας είναι γνωστή, εδώ στον Alpha, για να μιλήσουμε κι εμείς που τα ζήσαμε όλα αυτά ήταν γνωστή και η σχέση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου με τον Δημήτρη Κοντομηνά και η κουμπαριά της Φωτεινής Πετρογιάννη με τη Μαρία Κοντομηνά, δεν ήταν κάτι που ήταν κρυφό. Από εκεί και πέρα το πώς εκμεταλλεύτηκε η καθεμία αυτή την επαφή, κρίνεται και φάνηκε από την πορεία των γεγονότων. Το ότι η Κωνσταντίνα σε μία δεδομένη περίοδο της καριέρας της, στην αρχή είχε μία λάθος συμπεριφορά και το έχει πει και η ίδια στην αυτοκριτική της, δεν το αμφισβητεί κανείς. Όλοι όσοι έχουν να κάνουν μαζί της το έχουν πει. Δεν καταλαβαίνω γιατί το τελευταίο 15νθήμερο θέλει να βγάλει όλους τους σκελετούς από τη ντουλάπα, δηλαδή μία με τη συνέντευξη στη Μενεγάκη, μία αυτό, Κωνσταντίνα μου έχεις το μεγαλύτερο δώρο στην κοιλίτσα σου, εστίασε εκεί".

Ελληνική τηλεόραση κατά Κωνσταντίνας Σπυροπούλου | Η δαιμονοποίηση της παρουσιάστριας άργησε 10 χρόνια - εικόνα 5

Από όλα όσα ακούστηκαν και ειπώθηκαν, έχουμε την αίσθηση ότι η τοποθέτηση της Σταματίνας είναι η πιο σωστή και ψύχραιμη. Μία γυναίκα βγαίνει και παραδέχεται λάθη του παρελθόντος, με σύσσωμη την ελληνική τηλεόραση να τη "στήνει" στον τοίχο, την ίδια περίοδο μάλιστα που ετοιμάζεται να γίνει μητέρα. Δεν ήταν άγνωστα γεγονότα. Απεναντίας, ήταν γεγονότα μάλλον γνωστά ακόμα και αν δεν βρισκόταν κανείς στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Οπότε η δαιμονοποίηση της Σπυροπούλου στην προκειμένη, και 10 ολόκληρα χρόνια μετά είναι μάλλον λίγο άτοπη. Πόσο μάλλον όταν ό, τι έκανε, το έκανε με τις ευλογίες αρκετών ακόμα στελεχών, που της επέτρεπαν να "φέρεται σαν βασιλοπούλα" όπως χαρακτηριστικά είπε η Ναταλία Γερμανού.

Για να κλείσουμε, μάλλον η Κωνσταντίνα θα πρέπει να επικεντρωθεί στο όμορφο γεγονός που αναμένεται να ζήσει και να σταματήσει να "σκαλίζει" το παρελθόν. Γιατί η αλήθεια είναι ότι όσο "σκαλίζεις", τόσα περισσότερα βρίσκεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ