Follow us

Γιώργος Καπουτζίδης | "Ήθελα απλώς να έχω ένα gay πρωταγωνιστή και πέρασα πάρα πολύ δύσκολα"

Όλα όσα δήλωσε ο ταλαντούχος ηθοποιός και σεναριογράφος για τους gay χαρακτήρες και την ελληνική τηλεόραση.

MissBloom TEAM
Γιώργος Καπουτζίδης

Σε εκδήλωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βρέθηκε λίγες μέρες πριν, ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος έκανε δηλώσεις σχετικά με την τηλεόραση του σήμερα μη διστάζοντας να αναφέρει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εκείνος στη δημιουργία της τηλεοπτικής σειράς "Σέρρες".

Γιώργος Καπουτζίδης | "Ο Γιάννης Σμαραγδής με πήρε τηλέφωνο μετά τη δήλωση ότι δεν με γνωρίζει"

Πιο αναλυτικά, ο ταλαντούχος σεναριογράφος τόνισε πως δεν υπάρχει κωμικό στοιχείο στην ελληνική κοινωνία σήμερα καθώς αυτά που ζητούν τα κανάλια δε συνάδουν με τα όσα θέλουν να παράξουν οι δημιουργοί. Στη συνέχεια, ο Γιωργος Καπουτζίδης δε δίστασε να αναφέρει και την ωμή πραγματικότητα γύρω από τους gay χαρακτήρες στις ελληνικές σειρές.

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην ουσία κωμωδία στην τηλεόραση. Είμαστε έξι άνθρωποι που την αντιπροσωπεύουμε [...] Ξεκινάνε τα δράματα από τις 21:00, έχουν γίνει 2ωρα τα επεισόδια και παίζει μία κωμωδία την Παρασκευή που έχει μείνει μία. Παίζει η "Μουρμούρα" δέκα χρόνια, κανείς από εμάς δεν θα ζει να δει το τέλος της... Πας στα κανάλια και σου λένε "θέλουμε μία κωμωδία για όλη την οικογένεια". Θέλουν μία κωμωδία για τον παππού, τη γιαγιά, τον μπαμπά που γυρνάει από τη δουλειά, τη μαμά που μόλις μαγείρεψε κεφτεδάκια, την κόρη την παντρεμένη την έγκυο που έχει έρθει για επίσκεψη με τον άντρα της, για τον γιο που πάει δευτέρα λυκείου, και για το 8χρονο παιδάκι της οικογένειας. Στο κεφάλι τους νομίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται στο σπίτι και βλέπουν όλοι μαζί τηλεόραση, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι όλοι αυτοί μαζεύονται μία φορά τον χρόνο όλοι μαζί, για να φάνε το αρνί το Πάσχα!"

"Όλοι οι δημιουργοί που βλέπετε εδώ σήμερα έχουν δολοφονήσει αρκετό κόσμο στις σειρές τους, έχουν προξενήσει μεγάλα κακά σε οικογένειες, στους ήρωές τους. Εγώ στις σειρές μου δεν έχω πειράξει μυρμήγκι, ήθελα απλώς να έχω ένα gay πρωταγωνιστή και πέρασα πάρα πολύ δύσκολα".

"Όταν πας στα κανάλια για μία κωμωδία σου λένε να μην έχεις γυναίκα πρωταγωνίστρια που να είναι πολύ ανοιχτή με τη σεξουαλικότητά της, να μην υπάρχει ένας γκέυ ανοιχτός με τη σεξουαλικότητά του. Αυτά δεν επιτρέπονται, ωστόσο άμα υπάρχει κανένα χοντροφοβικό αστείο, δεν πειράζει. Εάν έχει κανένα τρανσφοβικό αστείο δεν πειράζει. Νομίζω ότι πρέπει λίγο να προσέξετε περισσότερο τι διαβάζετε".

Δες το σχετικό απόσπασμα :

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ