Follow us

"Δε θα ξεχάσω τα υπέροχα χέρια σου και το χρώμα των ματιών σου"| Frida Kahlo για την Georgia O' Keeffe

Η 44χρονη εκκεντρική ζωγράφος Georgia O' Keeffe που γεννήθηκε σαν σήμερα έζησε μια εκρηκτική σχέση με την 22χρονη τότε Frida Kahlo.

MissBloom TEAM
kahlo

Τι συνέβη όταν η εκκεντρική ζωγράφος Georgia O' Keeffe που απεικόνιζε τα λουλούδια σαν αιδοία συνάντησε την αντάρτισσα σε κάθε της κίνηση Frida Kahlo; Μα μία σύντομη αλλά εκρηκτική σχέση από αυτές που συνήθιζε να δημιουργεί η Frida Kahlo. Άλλωστε η λίστα με τα ειδύλλιά της εξαπλώνεται πέρα από φύλα, ηπείρους και δεκαετίες. Ανάμεσα στα ονόματα που φιγουράρουν κατά καιρούς σε αυτή τη λίστα είναι αυτά του Leon Trotsky, της Josephine Baker, του φωτογράφου Νicolas Marey και φυσικά της ζωγράφου Georgia O' Keeffe.

Η 24χρονη τότε Frida Kahlo και η 44χρονη Georgia O' Keeffe συναντήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν η Κahlo ταξίδεψε εκεί για να υποστηρίξει τον σύζυγό της ζωγράφο Diego Rivera. Οι δύο γυναίκες είχαν πολλά κοινά - και οι δύο γυναίκες καλλιτέχνες που προσπαθούσαν να βρουν τη θέση τους σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, ενώ ήταν παντρεμένες με μεγαλύτερους άνδρες των οποίων η φήμη τις επισκίαζε. Πιο συγκεκριμένα, ο σύζυγος της Ο΄Keeffe ήταν ο διάσημος φωτογράφος Alfred Stieglitz, ενώ της Κahlo ο πασίγνωστος Μεξικάνος ζωγράφος Diego Rivera.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ