Follow us

Αngelina Jolie | Η σκληρή κριτική προς τις κυβερνήσεις που αδιαφορούν για τα θύματα σεξουαλικής βίας σε εμπόλεμες ζώνες

Η χολιγουντιανή σταρ και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ απαιτεί άμεση δράση ενάντια στα εγκλήματα πολέμου.

MissBloom TEAM
jolie Splash news/Ideal images

Ιδιαίτερα αυστηρή και επικριτική εμφανίζεται στο νέο της άρθρο στον Guardian η Αngelina Jolie, για την ελλιπή δράση των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την σεξουαλική βία σε εμπόλεμες ζώνες, αλλά και να υποστηρίξουν με οποιοδήποτε μέσο τα κακοποιημένα θύματα εν καιρώ πολέμου.

Η χολιγουντιανή σταρ και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, όπως επισημαίνει στο κείμενό της, το 2012 ξεκίνησε την πρωτοβουλία για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας σε Συγκρούσεις, μαζί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου William Hague, διαπιστώνοντας, ωστόσο, μετά λύπης ότι μια δεκαετία αργότερα δεν έχει σημειωθεί "σχεδόν αρκετή" πρόοδος όσο αναφορά την τιμωρία των δραστών από την δικαιοσύνη ή την στήριξη των επιζώντων. "Υπήρξε κάποια πρόοδος αλλά δεν ήταν σχεδόν αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των επιζώντων ή για να αποτρέψει τους δράστες από το να χρησιμοποιούν τον βιασμό ως όπλο πολέμου σε σχεδόν κάθε νέα σύγκρουση την τελευταία δεκαετία. Παρά τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις, δεν έχουμε δει σημαντική, διαρκή δράση σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό είναι βαθιά οδυνηρό και απογοητευτικό" σημείωσε αυστηρά η Jolie.

Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε το συνέδριο όπου η βρετανική κυβέρνηση με μια διήμερη σύνοδο κορυφής γιορτάζει την δέκατη επέτειο της εν λόγω πρωτοβουλίας, με εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής και του ΟΗΕ από 70 χώρες του κόσμου, όπως επίσης και παρουσία επιζώντων βίαιων συγκρούσεων. Με αφορμή την συγκέντρωση αυτή στο Λονδίνο η ηθοποιός επισημαίνει χαρακτηριστικά:

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ